Modni magazin Voug pokreće digitalnu verziju Voug Biznis

Bez autora
Jan 30 2019

U pokušaju pronalaska novog izvora zarade, popularni modni magazin Vogue dobiće novu, digitalnu verziju. Voug Biznis baviće se temama koje će zanimati poslovne ljude u modnoj industriji, kao i industriji lepote i kozmetičkih proizvoda, a imaće samo onlajn izdanje.Novi portal će pokrivati teme o promenama na tržištu, kulturnim pokretima, trendovima i tehnologijama koje će uticati na modnu industriju, najavio je Konde Nast Internešnal, vlasnik magazina. Voug Biznis počeće kao newsletter koji će izlaziti dva puta nedeljno, a uređivaće ga Loren Indvik, nekadašnja izvršna urednica Fashionista.com-a.

Modni magazin Voug pokreće digitalnu verziju Voug BiznisU pokušaju pronalaska novog izvora zarade, popularni modni magazin Vogue dobiće novu, digitalnu verziju, piše Fajnenšl tajms.

Voug Biznis baviće se temama koje će zanimati poslovne ljude u modnoj industriji, kao i industriji lepote i kozmetičkih proizvoda, a imaće samo onlajn izdanje.

Novi portal će pokrivati teme o promenama na tržištu, kulturnim pokretima, trendovima i tehnologijama koje će uticati na modnu industriju, najavio je Konde Nast Internešnal, vlasnik magazina.

Voug Biznis počeće kao newsletter koji će izlaziti dva puta nedeljno, a uređivaće ga Loren Indvik, nekadašnja izvršna urednica Fashionista.com-a. Na projektu će raditi ukupno 21 osoba, od kojih je šest novinara, a iako će na početku novo izdanje Voguea biti besplatno, vrlo brzo će se čitanje članaka naplaćivati.

Reč je, zapravo, kako kažu analitičari, o sve popularnijem trendu među medijima, odnosno o specijalizovanju svojih publikacija. Tako se privlači manja, ali bogatija publika umesto brojnih čitaoca i još brojnijih oglašivača.

U beta testiranje novog digitalnog izdanja bilo je uključeno čak 7.000 profesionalaca iz te industrije, a među njima su bili i izvršni direktori nekih od najvećih svetskih brendova. Projekat se razvijao godinu dana, a prošlog leta je grupacija testirala "apetit čitaoca" šaljući newslettere, i tada je Voug Biznis privukao 7.500 čitaoca.

Lansiranje novog portala dolazi upravo u vreme sve većih otpuštanja u američkim medijskim kućama, navodi BBC, poput Hafposta, BazFida i Ganeta koji su prošle godine otpustili oko hiljadu radnika.

- U izazovnom razdoblju za medije, lansiranje novog globalnog naslova prava je retkost - izjavio je Volfgang Blau, predsednik Konde Nast Internešnala, koji i vodi ovaj projekat.

Konde Nast trenutno prolazi kroz restrukturiranje, a Voug Biznis prvi je proizvod iz takozvanog inkubatora kompanije koji razvija nove servise. Cilj je pronaći nove izvore prihoda u razdoblju u kojem je prodaja štampanih izdanja novina i magazina u stalnom padu.

Takođe, prošle nedelje je kompanija najavila naplatu svih onlajn izdanja u SAD-u, dok će u ostatku sveta ostati besplatna. Umesto toga, kompanija se nada da će poduhvati poput lansiranja Voug Biznisa, privući krem poslovne scene i tako zaraditi. Inače, grupacija je u 2017. izgubila oko 120 miliona dolara, ali očekuje da će novim projektima ove godine doći na nulu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik