Novi coworking prostor u Nišu za inovativne startape

Bez autora
Feb 01 2019

U Nišu je otvoren novi coworking centar koji radi 24/7 na oko 3.500 kvadratnih metara. Ima i četiri sale za sastanke, konferencijsku salu sa 100 mesta, sobu za razmišljanje, teretanu i kafić. Novi prostor u kompleksu nekadašnje Elektronske industrije iz Niša počeće sa radom u februaru, i iza svega stoji kompanija „Think Innovative HUB“ . Smatramo da u Nišu postoji veliki broj frilensera i malih kompanija koji bi kroz naš coworking prostor mogli da se plasiraju na tržište a trenutno rade od kuće ili u nekim neuslovnim prostorima, kaže direktor TI HUB-a Boris Gabrić. Koncept ovog poslovnog prostora predstavlja takozvani „hibrid space“, odnosno kombinaciju coworking zona i kancelarija uz korišćenje zajedničkih zona koje su na raspolaganju svim korisnicima.

Novi coworking prostor u Nišu za inovativne startapeU Nišu je otvoren novi coworking centar koji radi 24/7 na oko 3.500 kvadratnih metara. Ima i četiri sale za sastanke, konferencijsku salu sa 100 mesta, sobu za razmišljanje, teretanu i kafić.

Novi prostor u kompleksu nekadašnje Elektronske industrije iz Niša počeće sa radom u februaru, i iza svega stoji kompanija „Think Innovative HUB“ .

- Smatramo da u Nišu postoji veliki broj frilensera i malih kompanija koji bi kroz naš coworking prostor mogli da se plasiraju na tržište a trenutno rade od kuće ili u nekim neuslovnim prostorima - kaže direktor TI HUB-a Boris Gabrić.

Koncept ovog poslovnog prostora predstavlja takozvani „hibrid space“, odnosno kombinaciju coworking zona i kancelarija uz korišćenje zajedničkih zona koje su na raspolaganju svim korisnicima.

Gabrić kaže da prostor nije ograničen samo na IT sektor nego na sve firme koje sebe vide kao inovatore u poslu kojim se bave bez obzira na to u kojoj industriji posluju.

- Cilj je da podstičemo preduzetništvo. U svetu u sličnim konceptima kancelarije otvaraju i velike svetske kompanije kako bi podigli produktivnost zaposlenih i bili u toku sa trenutnim trendovima. Imamo dve ciljne grupe: frilensere i kompanije koje bi u TI HUB-u formirali timove do 50 ljudi. Ovde napominjemo da kompanija koja broji i više stotina zaposlenih može da otvori kancelariju u našem prostoru, jedan takav slučaj već imamo. To je inače trend u svetu jer se time dolazi do novih ideja i nove energije, navodi Gabrić.

On dodaje da TI Hub oprganizuje edukacije, susrete, konferencije, sportske dane, proslave uspeha svojih članica, što pozitivno utiče na zaposlene i podiže njihov moral.

- Kada postanete član jedne takve zajednice posao postaje manje stresan jer imate sa kim da podelite probleme ali isto tako i da razmenite mišljenja i pomognete drugima. Kada smo razvijali naš koncept, vodili smo se dobrim primerom WeWork-a koji je zaista promenio ovu industriju i stvorio jaku zajednicu na preko 200 lokacija širom sveta - kaže Gabrić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik