Fraport raspisao novi natječaj za izgradnju terminala u Ljubljani

Bez autora
Feb 11 2019

Fraport je danas raspisao novi natječaj za izgradnju terminala u Ljubljani. Kapacitet novog terminala bit će 1.800 putnika na sat. Za smještaj prvih putnika, terminal bi, prema očekivanjima, trebao biti pušten u rad 2021. godine, kada Slovenija preuzima predsjedanje Europskom unijom. Lani je u ljubljanskoj zračnoj luci bilo rekordnih 1,82 milijuna putnika, dok ih je 2017. usluženo 1,68 milijuna. Za gradnju novog terminala na prvom su se natječaju prijavili austrijski Strabag, dok su zajedničke ponude dali GIC gradnja iz Rogaške Slatine i ljubljanski Elcom, hrvatski GP Krk i CBE iz Ljubljane, Kolektor Koling i CGP iz Novog Mesta, Pomgrad i Gorenjska gradbena družba te ljubljanski VG5 i celjski Remont.

Fraport raspisao novi natječaj za izgradnju terminala u LjubljaniFraport je danas raspisao novi natječaj za izgradnju terminala u Ljubljani. Kapacitet novog terminala bit će 1.800 putnika na sat.

Za smještaj prvih putnika, terminal bi, prema očekivanjima, trebao biti pušten u rad 2021. godine, kada Slovenija preuzima predsjedanje Europskom unijom.

Lani je  u ljubljanskoj zračnoj luci bilo rekordnih 1,82 milijuna putnika, dok ih je 2017. usluženo 1,68 milijuna.

Za gradnju novog terminala na prvom su se natječaju prijavili austrijski Strabag, dok su zajedničke ponude dali GIC gradnja iz Rogaške Slatine i ljubljanski Elcom, hrvatski GP Krk i CBE iz Ljubljane, Kolektor Koling i  CGP iz Novog Mesta, Pomgrad i Gorenjska gradbena družba te ljubljanski VG5 i celjski Remont.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik