IT kompanije iz Srbije uskoro pred američkim investitorima

Bez autora
Feb 11 2019

U Majamiju je startovao „EastHub” - prvi srpski IT biznis akcelerator u SAD, a već prvih dana polaznici programa, tehnološki startapi iz Srbije, upoznali su se sa uslovima otvaranja kompanija u SAD, zakonima i propisima, mogućnostima pokretanja biznisa, načinima kako pravno da zaštite svoje ideje. Već 14. februara predstavnici kompanija iz Srbije predstaviće se investitorima iz SAD, investicionim fondovima, poslovnim anđelima. Privredna komora Srbije i kompanija EastHub iz SAD, pokrenule su zajednički projekat prvog biznis akceleratora u SAD sa ciljem podrške srpskim IT sartap kompanijama da se uspešno predstave i nađu partnere na tržištu SAD.

IT kompanije iz Srbije uskoro pred američkim investitorimaU Majamiju je startovao „EastHub” - prvi srpski IT biznis akcelerator u SAD, a već prvih dana polaznici programa, tehnološki startapi iz Srbije, upoznali su se sa uslovima otvaranja kompanija u SAD, zakonima i propisima, mogućnostima pokretanja biznisa, načinima kako pravno da zaštite svoje ideje.

Već 14. februara predstavnici kompanija iz Srbije predstaviće se investitorima iz SAD, investicionim fondovima, poslovnim anđelima.  Privredna komora Srbije i kompanija EastHub iz SAD, pokrenule su zajednički projekat prvog biznis akceleratora u SAD sa ciljem podrške srpskim IT sartap kompanijama da se uspešno predstave i nađu partnere na tržištu SAD. 

U okviru projekta u Majamiju od 4. do 17. februara borave predstavnici 3DSS Tech  (napredan softver za prepoznavanje lica), VetGuide (profesionalna softverska asistencija, personalizovana za veterinare, NaopaCo (farmaceutski podsetnik i savetnik za lekove, uz geolokaciju apoteka i BrandyFloss (softer za prognozu navika potrošača).

Već prvih dana obuke polaznici su imali kvalitetna predavanja eksperata iz različitih oblasti. Stephen Nunez, brend development menadžer Executive digital, objasnio je  je polaznicima kako da se, na pravi način, predstave potencijalnim investitorima i kako najbolje da prodaju proizvod. Robert Mazzucchelli iz kompanije SportED TV govorio je o izgradnji i razvoju brenda, a Vojkan Dimitrijevic, partner u GreenSpring Association, o vrstama i fazama investicija, kao i o finansijskim instrumentima.

Polaznici programa, ove nedelje, imaće kvalitetne edukacije o sistemima zaštite podataka,  privatnosti na internetu, strukturi i upravljanju u kompanijama, u skladu sa propisima SAD. Uz edukacije pripremaće se i za veliki ‪pitch event sa američkim investitorima,  koji će biti održan ‪14. februara. Na skupu će prisustvovati istaknuti investitori, predstavnici fondova,  poslovnih anđela.

„Ideja EastHub-a je da prepoznamo kvalitetne startapove i uložimo u njihov razvoj. Kao iskusni mentori sa višegodišnjim iskustvom u razvoju biznisa u raznim sferama poslovanja, na nama je da dovedemo do tržišta, unapredimo i ubrzamo razvoj srpskih tech startup kompanija koje su u našem programu“, istakao je Aleksandar Jovičić, partner u kompaniji EastHub.

Vuk Živković, projekt menadžer kompanije EastHub, apeluje na uspešne poslovne ljude, da pomognu mladima koji su na startu dobrim savetima, smernicama, preporukama.

Polaznici programa ne kriju optimizam i očekuju uspeh na tržištu SAD.

“NaopaCo je startap is Šapca čija aplikacija služi kao personalni asistent korisniku medicinske terapije i podseca ga kad treba da popije lek i povezuje korisnika sa apotekom. Aplikacija opominje korisnika i kad njegovo dete ili neko od članova porodice treba da popije lek, čak i kućni ljubimac. EastHub program je izuzetno značajan za dalji razvoj našeg startapa i očekujemo dobre rezultate“, kaže Vladimir Atanacković iz kompanije NaopaCo.

“3DSS će se EastHub akceleratoru u Majamiju predstaviti sa aplikacijom za kontrolu i evidenciju radnog vremena zaposlenih na osnovu prepoznavanja lica. Ova tehnologija se može koristiti u različitim industrijama sa ciljem pojednostavljivanja procesa autentifikacije i povećanja bezbednosti, poput bankarstva, real estate, automobilske industrije, kao i u sektorima bezbednosti“, istakao je Živojin Sekulic iz 3DSS.

 VetGuide je aplikacija koja olakšava svakodnevni posao veterinarima, a Mladen Pavlovic je doktor veterinarske medicine sa velikim iskustvom u industriji, kroz koju je spoznao sve nedostatke i probleme sa kojima se srecu ljudi iz te industrije.

Kandidati će 14. februara pred investitorima predstaviti ove ideje,  pokazati šta su naučili u okviru projekta PKS i EastHub i pokušati da privuku ulagače iz SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik