Sajam gospodarstva u Mostaru od 9. do 13. travnja

Bez autora
Feb 12 2019

Dvadeset drugi Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2019. održat će se od 9. do 13. travnja, a zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Narodna Republika Kina. Mostarski sajam, jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, održat će se u Slobodnoj zoni Hercegovine, na 30.000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora. Organizatori ističu kako su jako zadovoljni odzivom izlagača i da su kapaciteti sajma skoro već popunjeni. Pored Kine, na ovogodišnjoj manifestaciji izlagat će gospodarstvenici iz još tridesetak zemalja svijeta, iz svih oblasti gospodarstva. Zemlja partner NR Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj gospodarskoj izložbi, predstavit će svoje razvijeno gospodarstvo, ali i bogatu kulturu.

Sajam gospodarstva u Mostaru od 9. do 13. travnjaDvadeset drugi Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2019. održat će se od 9. do 13. travnja, a zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Narodna Republika Kina.

Mostarski sajam, jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, održat će se u Slobodnoj zoni Hercegovine, na 30.000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora.

Organizatori ističu kako su jako zadovoljni odzivom izlagača i da su kapaciteti sajma skoro već popunjeni. Pored Kine, na ovogodišnjoj manifestaciji izlagat će gospodarstvenici iz još tridesetak zemalja svijeta, iz svih oblasti gospodarstva.

Zemlja partner NR Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj gospodarskoj izložbi, predstavit će svoje razvijeno gospodarstvo, ali i bogatu kulturu.

"Partnerstvo s Narodnom Republikom Kinom jako nam puno znači jer kinesko je gospodarstvo drugo po veličini na svijetu. Ne treba posebno naglašavati koliko je ogromno kinesko tržište značajno i za BiH. Uz to, kinesko partnerstvo na sajmu, jača ulogu i poziciju Mostarskog sajma i potvrda je da znamo odgovoriti najvećim izazovima kada su u pitanje organizacije manifestacija na visokoj razini", kazala je za Fenu direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Naglasila je kako će kineski gospodarstvenici biti zastupljeni u velikom broju, a svoje gospodarske potencijale predstaviti će na oko 2.000 metara četvornih.

"Bit će zastupljene njihove najveće tvrtke iz svijeta telekomunikacija, energetike, poljoprivrede i ostalih grana industrije. Pored gospodarskog dijela, Narodna Republika Kina u Mostaru će kroz različite programe predstaviti svoju bogatu kulturu i tradiciju. Bit će to jedan istinski spektakl za sve uzraste", dodala je Bošnjak.

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru izložba je općeg tipa i na njoj se tradicionalno predstavljaju gospodarski subjekti iz skoro svih grana gospodarstva, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti, zatim IT sektor i elektroindustrija.

Sastavni dio Mostarskog sajma su i njegove dvije tradicionalne podsajamske manifestacije: Sajam turizma, na kojem se promoviraju autohtona domaća vina i turistička ponuda, te Sajam knjige i grafičke industrije.
Tradicionalno, u sklopu Mostarskog sajma bit će nagrađeni najuspješniji vinari koji uzorke svojih vina trebaju poslati do 6. 3. 2019. godine.

Sajam je također mjesto održavanja bilateralnih političkih razgovora, gospodarskih konferencija, skupova, prezentacija i gastronomskih natjecanja. Pored poslovnog dijela, sastavni dio sajma čine i kulturno-zabavni sadržaji.

Mostarski sajam 2019. ponovno će oživjeti grad na Neretvi, koji za vrijeme sajma posjete deseci tisuća gostiju, dati novi poticaj poduzetnim ljudima u sklapanju novih poslovnih aranžmana i partnerstava i obogatiti gospodarsku scenu BiH i regije, naveli su organizatori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik