MIP dobio novog vlasnika

Bez autora
Feb 13 2019

Mesnu industriju „Požarevac“ u stečaju kupilo je privatno preduzeće Union MZ iz Požarevca, za NN dinara.Time je okončano dugogodišnje propadanje imovine MIP-a, koju će novi vlasnik da oporavi i dovede u funkciju. Planiramo da ovde prvo preselimo pekaru iz Kostolca, a onda, fazno, u toku pet godina, i klanicu u Rabrovu i pogone za preradu mesa Aleksandrovcu, kao i upravu firme, jer radi u zgradi zakupljenoj od Železnica Srbije, rekli su novi vlasnici, Zvonko i njegov sin Mikica Milenković. Njihova firma Union MZ bavi se trgovinom na veliko i malo i proizvodnjom hleba i peciva, ali i uzgojem pilića i svinja na sopstvenim farmama.

MIP dobio novog vlasnikaMesnu industriju „Požarevac“ u stečaju kupilo je privatno preduzeće Union MZ iz Požarevca, za NN dinara.Time je okončano dugogodišnje propadanje imovine MIP-a, koju će novi vlasnik da oporavi i dovede u funkciju.

„Planiramo da ovde prvo preselimo pekaru iz Kostolca, a onda, fazno, u toku pet godina, i klanicu u Rabrovu i pogone za preradu mesa Aleksandrovcu, kao i upravu firme, jer radi u zgradi zakupljenoj od Železnica Srbije“, rekli su novi vlasnici, Zvonko i njegov sin Mikica Milenković.

Njihova firma Union MZ bavi se trgovinom na veliko i malo i proizvodnjom hleba i peciva, ali i uzgojem pilića i svinja na sopstvenim farmama.

Na konferenciji za novinare organizovanoj povodom kupovine MIP-a, prisustvovao je i nekadašnji direktor te firme, Živomir Radošević.

„Po odlasku iz MIP-a, pošto sam ga izvukao iz krize, na računu je bilo toliko para da su svi od 1.400 radnika imali za godišnju platu, čak i ako ništa ne budu radili. Međutim, tad su krenule devedesete godine i sve je počelo da propada i da se uništava“, rekao je Radošević.

Obnova propalih pogona MIP-a trajaće oko pet godina. Koliko će zaista trbati novca za te radove i koliko će moći ljudi da se zaposli, znaće se pošto stručnjaci budu izradili projektnu dokumentaciju obnove.

Kompleks MIP-a, koji je ušao u stečaj 2004. godine, obuhvata 20 hektara zemljišta i 27.000 kvadrata poslovnog prostora koji čine: upravna zgrada, ambulanta, stara i nova klanica, četiri staje, magacin repromaterijala, hangari, kotlarnice, kafilerija, mehaničarska radionica, objekti za pranje kamiona i hladnjača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik