Uskoro nova poslovna zona kod Jelšingrada

Bez autora
Feb 14 2019

U Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje grada Banja Luka očekuju da će početkom građevinske sezone početi i radovi na uređenju građevinskog zemljišta za novu poslovnu zonu kod Jelšingrada. Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić izrazio je nadu da će radovi ići planiranom dinamikom kako bi poslovna zona bila spremna za ulazak prvih investitora u drugoj polovini ove godine. Ovih dana uspješno je okončana javna nabavka i izabran je izvođač ovog posla, vrijednog oko 80.000 KM, a kako je potvrdio Laketić i za novu poslovnu zonu Grad će izgraditi svu neophodnu infrastrukturu.

Uskoro nova poslovna zona kod JelšingradaU Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje grada Banja Luka očekuju da će početkom građevinske sezone početi i radovi na uređenju građevinskog zemljišta za novu poslovnu zonu kod Jelšingrada.

Infrastruktura

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić izrazio je nadu da će radovi ići planiranom dinamikom kako bi poslovna zona bila spremna za ulazak prvih investitora u drugoj polovini ove godine.

Ovih dana uspješno je okončana javna nabavka i izabran je izvođač ovog posla, vrijednog oko 80.000 KM, a kako je potvrdio Laketić i za novu poslovnu zonu Grad će izgraditi svu neophodnu infrastrukturu.

- Parcele ćemo ponuditi investitorima putem javnih licitacija, kao što je bio slučaj i u PZ Ramići, a prioritetni sektor za investiranje biće privredna djelatnost, kazao je Laketić.

U isto vrijeme, u okviru nastavka ulaganja u Poslovnu zonu u Ramićima u planu je izgradnja potrebne infrastrukture kako bi ovaj prostor bio što uređeniji i investitori dobili što bolje uslove za rad, te Grad planira da u razvoj PZ u Ramićima uloži oko 400.000 KM.

15 investitora

Osvrćući se na prošlogodišnji rad zone u Ramićima, Laketić je istakao da su zabilježena značajna ulaganja, odnosno da su u zonu ušla tri nova investitora, dok je šest njih započelo realizaciju svojih aktivnosti, a na ovoj lokaciji trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanja proizvodnih procesa.

Prema raspoloživim podacima, investitori su do sada u izgradnju novih i sanaciju postojećih objekata u Ramićima uložili 7,8 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik