Mercator zaključio prodaju deset trgovačkih centara Supernovi

Bez autora
Feb 15 2019

Slovenski trgovac Mercator objavio je u četvrtak da je završio prodaju deset trgovačkih centara u Sloveniji austrijskoj Supernova grupi za 116,6 milijuna eura. Prema ugovoru o kupoprodaji koji je najavljen u oktobru, Mercator će dugoročno zakupiti dijelove centara u kojima obavlja svoju osnovnu djelatnost. Ovim je završena druga faza projekta Mercatorove monetizacije koji će se nastaviti, napomenuo je Mercator. Monetizacija stvara uslove za novi investicioni i razvojni ciklus Mercatora, pri čemu se kao najvažnija investicija ističe logistički i distributivni centar u Ljubljani. U skladu s dugoročnim poslovnim planom, nastavićemo da slijedimo postavljenu strategiju, koja podrazumijeva i ispunjavanje obaveza i dogovora utvrđenih u sporazumu sa našim povjeriocima, riječi su predsjednika Upravnog odbora Mercator Grupe Tomislava Čizmića, navodi se u obavijesti.

Mercator zaključio prodaju deset trgovačkih centara SupernoviSlovenski trgovac Mercator objavio je u četvrtak da je završio prodaju deset trgovačkih centara u Sloveniji austrijskoj Supernova grupi za 116,6 milijuna eura.

Prema ugovoru o kupoprodaji koji je najavljen u oktobru, Mercator će dugoročno zakupiti dijelove centara u kojima obavlja svoju osnovnu djelatnost.

"Ovim je završena druga faza projekta Mercatorove monetizacije koji će se nastaviti", napomenuo je Mercator.

Monetizacija stvara uslove za novi investicioni i razvojni ciklus Mercatora, pri čemu se kao najvažnija investicija ističe logistički i distributivni centar u Ljubljani.

"U skladu s dugoročnim poslovnim planom, nastavićemo da slijedimo postavljenu strategiju, koja podrazumijeva i ispunjavanje obaveza i dogovora utvrđenih u sporazumu sa našim povjeriocima", riječi su predsjednika Upravnog odbora Mercator Grupe Tomislava Čizmića, navodi se u obavijesti.

Supernova će preuzeti trgovačke centre Ajdovščina, Celje, Jesenice, Koper I, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana Sisak, Postojna, Novo Mesto i Slovenj Gradec.

"Mercator i dalje posjeduje 81% nepokretnosti u kojima obavlja osnovne djelatnosti u Sloveniji, a ima oko milijun kvadratnih metara bruto prodajne površine u regionu", rekao je Mercator.

Osnovana 1994. godine, Supernova ima sjedište u Grazu i ima urede u Beču, Ljubljani, Zagrebu, Bratislavi i Beogradu. Supernova se fokusira na razvoj i ulaganja u nekretnine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik