Na Dan zaljubljenih iskopan dijamant u obliku srca

Bez autora
Feb 16 2019

Neobrađeni dijamant u obliku srca pronađen je na kopu Udačnaja u najistočnijoj ruskoj Republici Jakutiji, saopštili su iz kompanije „Alrosa“. Dijamanti karakterističnog oblika koji podsećaju na neki predmet ili simbol izuzetno su retki u prirodi, ističe Jevgenij Agurejev, direktor prodaje „Alrose“.Izgled neobrađenog dijamanta u obliku srca, posebno uoči Dana zaljubljenih, čini se da je simboličan dar prirode ne samo za našu kompaniju već i za sve ljubavne parove, dodao je Agurejev. Dragulj izuzetnih karakteristika teži 65,7 karata. Prema procenama stručnjaka, star je više od 300 miliona godina.

Na Dan zaljubljenih iskopan dijamant u obliku srcaNeobrađeni dijamant u obliku srca pronađen je na kopu Udačnaja u najistočnijoj ruskoj Republici Jakutiji, saopštili su iz kompanije „Alrosa“.

„Dijamanti karakterističnog oblika koji podsećaju na neki predmet ili simbol izuzetno su retki u prirodi“, ističe Jevgenij Agurejev, direktor prodaje „Alrose“, kako prenosi Sinhua.

„Izgled neobrađenog dijamanta u obliku srca, posebno uoči Dana zaljubljenih, čini se da je simboličan dar prirode ne samo za našu kompaniju već i za sve ljubavne parove“, dodao je Agurejev.

Dragulj izuzetnih karakteristika teži 65,7 karata. Prema procenama stručnjaka, star je više od 300 miliona godina.

Dijamant u obliku srca trenutno se nalazi u Organizaciji za objedinjenu prodaju, gde će se izvršiti detaljna provera i procena.

Prošle godine, u kompaniji „Alrosa“, iskopan je dijamant u obliku fudbalske lopte, i drugi, u obliku lobanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik