"Koka-Kola" preuzima "Bambi"

Bez autora
Feb 18 2019

"Koka-Kola HBC Srbija" je saopštila da je kompanija "Koka-Kola HBC AG" započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Jurop partners" u vrednosti od 260 miliona evra. Konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine. Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda, navodi kompanija.

"Koka-Kola HBC Srbija" je saopštila da je kompanija "Koka-Kola HBC AG" započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Jurop partners" u vrednosti od 260 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju, konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.

"Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda", navodi kompanija.

Glavni izvršni direktor kompanije "Koka-Kola HBC AG", Zoran Bogdanović, izjavio je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za kompaniju, kupce i akcionare.

"U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće", naveo je Bogdanović.

Dodaje se da će akvizicija portfoliju kompanije u Srbiji, koja je ujedno i jedno od najbrže rastućih tržišta kompanije "Koka-Kola HBC" globalno, dodati vodeće domaće tržišne brendove u veoma značajnoj i pre svega komplementarnoj kategoriji.

Takođe, veruju da ova akvizicija nudi mogućnost sinergije kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije.

"Značajna vrednost kompanije 'Bambi' jeste i jaka distributivna mreža, uključujući rashladnu distribuciju u strateški važnim kanalima, kao što su tradicionalna maloprodaja i HORECA", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor kompanije "Koka-Kola HBC Srbija i Crna Gora" Svetoslav Atanasov rekao je da nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje "Koka-Kole" u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog kupa "Endru David" tri godine zaredom za najuspešniju poslovnu operaciju unutar "Koka-Kola HBC grupe", sigurni su da je njihov tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda.

"Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti naše kompanije, 'Koka-Kola HBC Srbija', da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji. Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi sa 'Bambijevim' vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kombinacija! Dodatno, sa velikom radošću želimo dobrodošlicu svim novim kolegama iz 'Bambija' u našu 'Koka-Kola HBC' porodicu", izjavio je Atanasov.

"Koka-Kola" spremna da zakorači u svet konditorskih proizvoda

Direktor sektora za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije "Koka-Kola HBC Srbija" Vladimir Tipsarević rekao je za RTS da tačno pola veka od početka proizvodnje "Koka-Kole" u Srbiji i nakon kontinuranog održivog rasta koji je ta kompanija ostvarila sigurni su da je njihov tim spreman da podrži ovu odluku da zakorači u proizvodnju grickalica i konditorskih proizvoda.

"Ovo je ujedno i potvrda da je naša zemlja vrlo atraktivno odredišti za strane investicije", naveo je Tipsarević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik