Od marta izgradnja deonice od Preljine do Požege

Bez autora
Feb 20 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Lučanima sa čelnicima Moravičkog okruga o infrastrukturnim projektima važnim za ovaj kraj i čitavu Srbiju. Ona je prenela da je na sastanku sa načelnikom Moravičkog okruga, gradonačelnikom Čačka i predsednicima opština Lučani, Gornji Milanovac i Ivanjica bilo reči pre svega o početku izgradnje dela Koridora 11 od Preljine do Požege. Ona je istakla da je sve spremno i da očekuje da će radovi početi u martu, uz napomenu da su se teme sastanka odnosile i na početak izgradnje Moravskog koridora i infrastrukturne projekte važne za ove lokalne samouprave.

Od marta izgradnja deonice od Preljine do PožegePotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Lučanima sa čelnicima Moravičkog okruga o infrastrukturnim projektima važnim za ovaj kraj i čitavu Srbiju.

Mihajlović je prenela da je na sastanku sa načelnikom Moravičkog okruga, gradonačelnikom Čačka i predsednicima opština Lučani, Gornji Milanovac i Ivanjica bilo reči pre svega o početku izgradnje dela Koridora 11 od Preljine do Požege.

Ona je istakla da je sve spremno i da očekuje da će radovi početi u martu, uz napomenu da su se teme sastanka odnosile i na početak izgradnje Moravskog koridora i infrastrukturne projekte važne za ove lokalne samouprave.

Konkretno, u Čačku završavamo dva pružna prelaza, u Milanovcu ćemo raditi projektno-tehničku dokumentaciju za obilaznicu oko grada, a u Ivanjici ćemo asfaltirati deo puta ka Devićima, precizirala je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da je poseban sastanak održala sa čelnicima Opštine Lučani i novoimenovanim predsednikom te opštine Milivojem Dolovićem, sa kojima je razmenila mišljenje o važnim pitanjima za Lučane.

Ona je naglasila da je pre svega bilo reči o završetku izgradnje stambeno-poslovne zgrade na ulazu u opštinu, ali i o traženju rešenja za crnu tačku na isključenju sa magistralnog puta za Lučane.

Mihajlović je izrazila očekivanje da će, uz pomoć JP "Putevi Srbije", biti pronađeno svrsishodno rešenje, jer je pomenuto isključenje sada nebezbedno.

Potpredsednica Vlade je, govoreći o kašnjenju radova na deonici Koridora 11 Ub-Lajkovac, ocenila da je najkritičnija tačka deo puta u dužini od 2,5 kilometara, koja mora ponovo da se radi iz početka, te da nije zadovoljna dinamikom kojom „Energoprojekt“ izvodi radove.

Deonica Obrenovac-Ub je gotovo spremna, dok se na deonici Lajkovac-Ljig radi još samo na tunelu Brančići, istakla je ona i podsetila na to da je Ministarstvo podnelo krivične prijave protiv odgovornih za ovu deonicu.

Jedan deo posla je sada na policiji, a drugi na nama i mi smo prinuđeni da iz početka gradimo 2,5 kilometara na ovom delu auto-puta gde su se pojavile ozbiljne pukotine zbog upotrebe loših materijala i loše gradnje, objasnila je Mihajlović.

Ona je izrazila očekivanje da će do maja ove godine u saobraćaj biti puštena 102 kilometra auto-puta od Obrenovca do Preljine.

Dolović je naveo da je Opština Lučani u potpunosti na raspolaganju "Putevima Srbije" kao investitoru projekta izgradnje auto-puta od Preljine do Požege, i dodao da će, što se eksproprijacije tiče, biti završeno sve u roku.

On je naveo da je sa Mihajlović razgovarao i o ulaganjima Ministarstva u opštinske puteve prvog i drugog reda, uz napomenu da je samo prošle godine za ovu namenu opredeljeno 150 miliona dinara, a ove će biti investirano 300 miliona.

Takođe, Ministarstvo će nam pružiti podršku i kada su u pitanju građevinske dozvole za vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Lučanima i Guči, rekao je Dolović.

Današnjem sastanku prisustvovali su načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, predsednik Opštine Ivanjica Zoran Lazović, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, direktor "Infrastruktura železnica Srbije" Miroljub Jevtić, načelnici opštinskih uprava, kao i državni sekretari i pomoćnici ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik