Javno izvinjenje japanskog ministra zbog trominutnog kašnjenja

Bez autora
Feb 24 2019

Jošitaka Sakurada, japanski ministar zadužen za organizaciju Olimpijskih igara, javno se izvinio zbog trominutnog kašnjenja na parlamentarni sastanak.Opozicioni poslanici kritikovali su ministra ističući da je kašnjenjem pokazao nepoštovanje i neodgovornost, što ne dolikuje njegovom visokom položaju, nakon čega su u znak protesta pet sati bojkotovali sastanak budžetskog komiteta. Uprkos tome što se blago kašnjenje na sastanke ne smatra strašnim prestupom u Japanu, poslednji incident je buknuo jer ga je opozicija iskoristila kao priliku da istakne i druge Sakuradine gafove.

Javno izvinjenje japanskog ministra zbog trominutnog kašnjenjaJošitaka Sakurada, japanski ministar zadužen za organizaciju Olimpijskih igara, javno se izvinio zbog trominutnog kašnjenja na parlamentarni sastanak, preneo je Bi-Bi-Si.

Opozicioni poslanici kritikovali su ministra ističući da je kašnjenjem pokazao nepoštovanje i neodgovornost, što ne dolikuje njegovom visokom položaju, nakon čega su u znak protesta pet sati bojkotovali sastanak budžetskog komiteta.

Uprkos tome što se blago kašnjenje na sastanke ne smatra strašnim prestupom u Japanu, poslednji incident je buknuo jer ga je opozicija iskoristila kao priliku da istakne i druge Sakuradine gafove.

Poslednji u nizu desio se prošle nedelje, kada je Sakurada rekao da se oseća iznevereno zbog toga što je Rikako Ikee, jedna od pretendentkinja za zlatne medalje u plivanju, odustala od učešća jer joj je dijagnostikovana leukemija.

„Ona je potencijalna osvajačica zlata na predstojećim Igrama. Sportistkinja u koju smo polagali mnogo nade. Mnogo sam razočaran“, rekao je japanski ministar, nakon čega je usledila lavina kritika na njegov račun.

Opozicija je zbog brojnih grešaka zatražila njegovu ostavku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik