Rove odustaje od upravnog spora glede dozvole za Magnu

Bez autora
Feb 24 2019

Iako vlada posebni zakon o Magni nije nadopunila na način koji je predložila organizacija Rova, ona se neće žaliti na izdanu ekološku dozvolu za Magnu. Međutim, ne odriču se zakonski predviđenih prava na propitivanje licenci za drugu fazu pogona Magna u općini Hoče-Slivnica. Jednako tako, imaju i niz drugih zahtjeva. Zahtjeva je šesnaest, uključujući pokretanje poništenja državnog prostornog plana trase treće razvojne osi između Velenja i Šentruperta, zaustavljanje izgradnje kanalizacijske linije Vodice-Medvode-Zalog kroz vodozaštitna područja, prekid izrade državnog prostornog plana za proširenje mariborske zračne luke i odbijanje širenja proizvodnje glifosata u Albaughu u Racasu.

Rove odustaje od upravnog spora glede dozvole za MagnuIako vlada posebni zakon o Magni nije nadopunila na način koji je predložila organizacija Rova, ona se neće žaliti na izdanu ekološku dozvolu za Magnu.

Međutim, ne odriču se zakonski predviđenih prava na propitivanje licenci za drugu fazu pogona Magna u općini Hoče-Slivnica. Jednako tako, imaju i niz drugih zahtjeva.

Zahtjeva je šesnaest, uključujući pokretanje poništenja državnog prostornog plana trase treće razvojne osi između Velenja i Šentruperta, zaustavljanje izgradnje kanalizacijske linije Vodice-Medvode-Zalog kroz vodozaštitna područja, prekid izrade državnog prostornog plana za proširenje mariborske zračne luke i odbijanje širenja proizvodnje glifosata u Albaughu u Racasu.

Gradonačelnik općine Hoče-Slivnica Marko Soršak i dalje vjeruje u predviđeni plan za početak rada u Hočama, koji je najavljen za prvu polovicu ožujka.

Ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek jučer je podsjetio da Magna u prvoj fazi namjerava zaposliti 404 radnika, dok u drugoj i trećoj, za koju je već pokrenula postupke, dodatnih 3.000.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik