ArcelorMittal i ŽRS postigli privremeni dogovor o prijevozu rude

Bez autora
Mar 06 2019

Predstavnici ArcelorMittala Zenica i Željeznica Republike Srpske postigli su privremeni dogovor o transportu željezne rude, što će omogućiti nastavak proizvodnje u rudniku u Omarskoj, potvrđeno je iz Rudnika ArcelorMittal Prijedor. Neuspijeh u pregovorima sa Željeznicama RS zaustavio je početkom mjeseca proizvodnju u Rudniku ArcelorMittal Prijedor. Dogovora nije bilo oko količine i cijene prijevoza rude, zbog čega je prijevoz rude iz Prijedora prema Zenici bio obustavljen, dok je proizvodnja u rudniku Omarska obustavljena zbog gubitka ključnog tržišta.

ArcelorMittal i ŽRS postigli privremeni dogovor o prijevozu rudePredstavnici ArcelorMittala Zenica i Željeznica Republike Srpske postigli su privremeni dogovor o transportu željezne rude, što će omogućiti nastavak proizvodnje u rudniku u Omarskoj, potvrđeno je iz Rudnika ArcelorMittal Prijedor.

Neuspijeh u pregovorima sa Željeznicama RS zaustavio je početkom mjeseca proizvodnju u Rudniku ArcelorMittal Prijedor.

Dogovora nije bilo oko količine i cijene prijevoza rude, zbog čega je prijevoz rude iz Prijedora prema Zenici bio obustavljen, dok je  proizvodnja u rudniku Omarska obustavljena zbog gubitka ključnog tržišta.

Pregovori su nakon toga nastavljeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik