Samo jedna ponuda za vukovarski Hotel Dunav

Bez autora
Mar 10 2019

U Gradskoj upravi Vukovara otvorena je ponuda prispjela na natječaj za prodaju bivšeg hotela Dunav, koji je bio otvoren do prvoga dana ožujka. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o ponudi tvrtke Immo Invest Partner, osnovanoj potkraj studenoga prošle godine s temeljnim kapitalom od 200 tisuća kuna i sjedištem u Vukovaru. Upravni odbor tvrtke čine braća Džek i Frenk Đorđić te njihov bratić Petar Đorđić, koji su uz ponudu za kupnju objekta trebali predati i idejno rješenje buduće zgrade. Doznajemo kako su na račun Grada, kako je natječajem bilo i definirano, uplatili milijun kuna pologa. Prema odredbama javnog prikupljanja ponuda, Grad Vukovar ima rok od 90 dana za donošenje odluke o prihvaćanju ponude ili eventualno poništenje natječaja, a kako je precizirano cilj javnog prikupljanja ponuda uvjetna je prodaja sa svrhom sanacije, rekonstrukcije ili gradnje nove građevine.

Samo jedna ponuda za vukovarski Hotel DunavU Gradskoj upravi Vukovara otvorena je ponuda prispjela na natječaj za prodaju bivšeg hotela Dunav, koji je bio otvoren do prvoga dana ožujka.

Glas Slavonije neslužbeno doznaje kako je riječ o ponudi tvrtke Immo Invest Partner, osnovanoj potkraj studenoga prošle godine s temeljnim kapitalom od 200 tisuća kuna i sjedištem u Vukovaru.

Upravni odbor tvrtke čine braća Džek i Frenk Đorđić te njihov bratić Petar Đorđić, koji su uz ponudu za kupnju objekta trebali predati i idejno rješenje buduće zgrade. Doznajemo kako su na račun Grada, kako je natječajem bilo i definirano, uplatili milijun kuna pologa.

Prema odredbama javnog prikupljanja ponuda, Grad Vukovar ima rok od 90 dana za donošenje odluke o prihvaćanju ponude ili eventualno poništenje natječaja, a kako je precizirano "cilj javnog prikupljanja ponuda uvjetna je prodaja sa svrhom sanacije, rekonstrukcije ili gradnje nove građevine".

Time se pod upitnik stavljaju i najave koje su se prošle godine pojavile u medijima, a koje nitko od čelnika Vukovara nije demantirao, a riječ je navodno o tome da švicarski investitori, braća Đorđić, na mjestu derutnog hotela žele graditi najviši zgradu u Hrvatskoj koja bi imala 36 katova i u čijem bi sastavu bio i Hotel Hilton.

Kako je prije nekoliko dana izjavio dogradonačelnik Marijan Pavliček, idejno će rješenje pokazati kakve su namjere investitora.

- Odredbe natječaja su jasne i oni nemaju obvezu graditi objekt od 36 katova, kako se najavljivalo u medijima. Mogu postojeći objekt adaptirati i staviti u funkciju, ili na tom mjestu sagraditi drugi objekt. Dakako da je nama cilj dobiti na atraktivnoj lokaciji uređenu zgradu koja će biti u uporabi - izjavio je Pavliček, pojašnjavajući kako bi time pridonijeli ne samo ljepšoj vizuri grada na Dunavu, nego i osigurali otvaranje novih radnih mjesta koja Vukovarcima trebaju.

Prema nepotvrđenim informacijama, švicarski su investitori doista ozbiljno zainteresirani za kupnju bivšega hotela te u cijeli projekt namjeravaju uložiti oko 25 milijuna eura. Na gradskim je vlastima da provjere zadovoljava li njihova ponuda sve kriterije natječaja i hoće li je prihvatiti, a u tom bi se slučaju više o njihovoj ideji doznalo prilikom potpisivanja ugovora.

Nakon dobivanja građevinske dozvole u roku od sedam godina trebali bi dobiti uporabnu dozvolu te početi s radom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik