Žene čine manje od trećine preduzetnika u Srbiji

Bez autora
Mar 10 2019

Jednohraniteljska domaćinstva koja čine 36,2 odsto stanovništva Srbije žive ispod donje linije siromaštva, pokazuju zvanični podaci, rečeno je danas na debati “Žena, majka, lavica“: razgovori o zapošljavanju žena i samohranih majki u Srbiji, povodom Međunarodnog dana žena. Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Žarko Stepanović rekao je da su u Srbiji žene u preduzetništvu zastupljene sa manje od jedne trećine, pa je i država počela da radi na tome da to učešće poveća. Na debati je rečeno i da će velike kompanije u saradnji sa EU raditi na usklađivanju rada i roditeljstva, kao i na rodnoj ravnopravnosti.

Žene čine manje od trećine preduzetnika u SrbijiJednohraniteljska domaćinstva koja čine 36,2 odsto stanovništva Srbije žive ispod donje linije siromaštva, pokazuju zvanični podaci, rečeno je danas na debati “Žena, majka, lavica“: razgovori o zapošljavanju žena i samohranih majki u Srbiji, povodom Međunarodnog dana žena.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Žarko Stepanović rekao je da su u Srbiji žene u preduzetništvu zastupljene sa manje od jedne trećine, pa je i država počela da radi na tome da to učešće poveća.

Na debati je rečeno i da će velike kompanije u saradnji sa EU raditi na usklađivanju rada i roditeljstva, kao i na rodnoj ravnopravnosti.

Gosti Mateja Norčić Štamcar iz Delegacije EU u Srbiji, Ivona Gvozdenović iz Fondacije Ana i Vlade Divac i Žarko Stepanović iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom su u današnjem razgovoru sa novinarkom Vesnom Damjanić govorili o dosadašnjem radu na osiguranju ekonomske nezavisnosti žena, kako do veće zapošljivosti žena i samohranih majki i o tome šta je urađeno u međuvremenu od prošlogodišnjeg Dana žena.

Fondacija Ana i Vlade Divac u svom radu posebnu pažnju posvećuje samohranim majkama imajući u vidu njihov izuzetno loš socioekonomski položaj, izjavila je Ivona Gvozdenović ispred Fondacije Ana i Vlade Divac povodom Međunarodnog dana žena.

Uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji realizovan je projekat jačanja podrške i ekonomskog osnaživanja samohranih majki.

Osnaživanje žena kroz jačanje njihove uloge u privredi predstavlja značajan deo iskorišćenja ekonomskih potencijala svake zemlje, zaključeno je na debati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik