Interio otvorio sajamsku sezonu u Skenderiji

Bez autora
Mar 13 2019

Trideset i šesti po redu Sajam namještaja Interio počeo je u srijedu u sarajsvekoj Skenderiji, a okupio je preko 80 izlagača iz cijele BiH i drugih zemalja. Ovaj sajam razlikuje se po veličini, odnosno ove godine održava se u tri hale, što pokazuje da interes za njega svake godine raste. Drvna industrija je jedna od najboljih grana u BiH i treba raditi na njenom još većem razvoju. Raduje nas da proizvođači prepoznaju važnost učešća na ovom Sajmu, kao i to da ih je svake godine sve više. Očekujemo veliki broj posjeta i ove godine, kazao je Amer Kapo, direktor Centra Skenderija, koji je istakao i da je prošle godine Sajam zabilježio preko 20.000 posjeta.

Interio otvorio sajamsku sezonu u SkenderijiTrideset i šesti po redu Sajam namještaja Interio počeo je u srijedu u sarajsvekoj Skenderiji, a okupio je preko 80 izlagača iz cijele BiH i drugih zemalja.

Ovaj sajam razlikuje se po veličini, odnosno ove godine održava se u tri hale, što pokazuje da interes za njega svake godine raste.

- Drvna industrija je jedna od najboljih grana u BiH i treba raditi na njenom još većem razvoju. Raduje nas da proizvođači prepoznaju važnost učešća na ovom Sajmu, kao i to da ih je svake godine sve više. Očekujemo veliki broj posjeta i ove godine, kazao je Amer Kapo, direktor Centra Skenderija, koji je istakao i da je prošle godine Sajam zabilježio preko 20.000 posjeta.

Da je drvna industrija značajna grana privrede istakao je i potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić koji je kazao kako ona svake godine bilježi rast izvoza, ali je ukazao je i na problem nedostatka sirovine.

Sajam je otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić, koji je potvrdio da se prerađivačka industrija u BiH mora nastaviti razvijati. Sajam je otvoren do nedjelje, a građani ga mogu posjetiti od 10 do 19 sati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik