Industrijska proizvodnja u januaru manja za 2,2 odsto

Bez autora
Mar 14 2019

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u januaru je zabilježila pad od 2,2 odsto u odnosu na decembar prošle godine.U januaru ove, u poređenju s januarom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, zabilježila je pad od 7,5 odsto. Proizvodnja kapitalnih proizvoda u januaru je veća za 12,1 odsto u odnosu na decembar prošle godine, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 0,8 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 1,8 odsto, intermedijarnih proizvoda za 4,2 odsto, a proizvodnja energije manja je za 6,3 odsto.

Industrijska proizvodnja u januaru manja za 2,2 odstoUkupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u januaru je zabilježila pad od 2,2 odsto u odnosu na decembar prošle godine.

U januaru ove, u poređenju s januarom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, zabilježila je pad od 7,5 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvodnja kapitalnih proizvoda u januaru je veća za 12,1 odsto u odnosu na decembar prošle godine, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 0,8 odsto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 1,8 odsto, intermedijarnih proizvoda za 4,2 odsto, a proizvodnja energije manja je za 6,3 odsto.

U januaru ove, u odnosu na januar prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 14,5 odsto, kapitalnih proizvoda za 5,5 odsto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 4,2 odsto, energije za 6,5 odsto, a intermedijarnih proizvoda manja je za 16,1 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik