Za modernizaciju proizvodnje od danas milijarda dinara

Bez autora
Mar 14 2019

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv kojim je malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od milijardu dinara.Programom podrške malim preduzećima za nabavku opreme Ministarstvo privrede sufinansira četvrtinu troškova za nabavku nove proizvodne opreme, specijalizovanih alata i opreme za izvođenje građevinskih radova. Iznos za bespovratna sredstva po privredniku može biti maksimalno pet miliona dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Za modernizaciju proizvodnje od danas milijarda dinaraZa modernizaciju proizvodnje od danas milijarda dinara Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv kojim je malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od milijardu dinara.

Programom podrške malim preduzećima za nabavku opreme Ministarstvo privrede sufinansira četvrtinu troškova za nabavku nove proizvodne opreme, specijalizovanih alata i opreme za izvođenje građevinskih radova.

Iznos za bespovratna sredstva po privredniku može biti maksimalno pet miliona dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ovim programom pređvideno je da, pored granta od 25 odsto koji obezbeđuje država, pet odsto čini učešće samog preduzeća ili zadruge, a 70 odsto troška je finansirano kroz povoljan kredit partnera - banke ili lizing kuće.

"Zainteresovani za ovu vrstu podrške konkurišu kod neke od partnerskih banaka ili lizing kuća, koje su za ovaj program ponudile povoljnije uslove kredita", kaže se u saopštenju.

Posebna pogodnost, navode, jeste ta što krediti ne moraju da budu obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već zalogom na kupljenoj opremi ili alatima.

Ovogodišnji partneri na programu su Banka Poštanska štedionica, Prokredit, Eurobank, Kredit agrikol, Erste i Halk banka.

Takođe, Ministarstvo sprovodi ovaj program i u saradnji sa dve lizing kuće - Rajfajzen i Unikredit lizing.

Sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs.

Javni poziv je otvoren do kraja godine ili dok se predviđena sredstva ne utroše.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik