Hisense će ipak dodatno otpuštati u Gorenju

Bez autora
Mar 17 2019

Kineski Hisense ipak će dodatno otpuštati u kompanijama članicama Gorenja. Financijsko restrukturiranje je završeno, a u tijeku su pripreme za restrukturiranje na drugim područjima poslovanja. Uskoro bi trebala biti prodana i kompanija Gorenje Tiki. Nakon otpisa i ponovnog vrednovanja investicija, lanjski gubitak Gorenja iznosit će oko sto milijuna eura. Očekuje se da će nova tvornica televizora Gorenje, koja će do jeseni sljedeće godine niknuti u Velenju, donijeti više od 1.000 radnih mjesta, otkrio je nedavno dugogodišnji prvi čovjek Gorenja, a sada predsjednik kolegija direktora, Franjo Bobinac.

Hisense će ipak dodatno otpuštati u GorenjuKineski Hisense ipak će dodatno otpuštati u kompanijama članicama Gorenja. Financijsko restrukturiranje je završeno, a u tijeku su pripreme za restrukturiranje na drugim područjima poslovanja, piše ljubljanski Dnevnik.

Uskoro bi trebala biti prodana i kompanija Gorenje Tiki. Nakon otpisa i ponovnog vrednovanja investicija, lanjski gubitak Gorenja iznosit će oko sto milijuna eura.

Očekuje se da će nova tvornica televizora Gorenje, koja će do jeseni sljedeće godine niknuti u Velenju, donijeti više od 1.000 radnih mjesta, otkrio je nedavno u razgovoru za Delo dugogodišnji prvi čovjek Gorenja, a sada predsjednik kolegija direktora, Franjo Bobinac.

Gorenje s Hisenseom također ulazi u područje elektronike i zabave, najavljuje Bobinac, koji je sve manje uključen u svakodnevno poslovanje, ali će upravljati brand managementom cijele Hisense grupe.

Sukladno odlukama skupštine iz veljače, u sudski je registar prije nekoliko dana upisano preoblikovanje Gorenja u društvo s ograničenom odgovornošću. Gorenje d.o.o. ima 101,4 milijuna eura temeljnog kapitala, a jedini je vlasnik Hisense Luxembourg Home Appliance Holding.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik