PND Strategija najavljuje objavu ponude za preuzimanje Hotela Maestral

Bez autora
Mar 17 2019

Tvrtka PND Strategija u četvrtak je objavila da će u zakonskom roku i nakon odobrenja Hanfe objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral, a nakon što je u veljači od države kupila 68,94 posto dionica te dubrovačke hotelske tvrtke. Tvrtka PND Strategija je 19. veljače s Centrom za restrukturiranje i prodaju potpisala ugovor kojim je od države kupila 355.520 dionica ili 68,94 posto dionica Hotela Maestral, i to za iznos od 153,5 milijuna kuna ili 26,7 milijuna kuna više od početne cijene koju je za te dionice tražio CERP. Time je za PND Strategiju nastala obveza objave ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral.

PND Strategija najavljuje objavu ponude za preuzimanje Hotela MaestralTvrtka PND Strategija u četvrtak je objavila da će u zakonskom roku i nakon odobrenja Hanfe objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral, a nakon što je u veljači od države kupila 68,94 posto dionica te dubrovačke hotelske tvrtke.

Tvrtka PND Strategija je 19. veljače s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) potpisala ugovor kojim je od države kupila 355.520 dionica ili 68,94 posto dionica Hotela Maestral, i to za iznos od 153,5 milijuna kuna ili 26,7 milijuna kuna više od početne cijene koju je za te dionice tražio CERP.

Time je za PND Strategiju nastala obveza objave ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral.

Ponuditelj će, u roku propisanom odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, objaviti ponudu za preuzimanje Hotela Maestral, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), navodi se u obavijesti objavljenoj putem Zagrebačke burze.

Prilikom potpisivanja ugovora u veljači ove godine ministar državne imovine Goran Marić je izjavio kako od kupca većinskog paketa dionica Hotela Maestral očekuje da što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije hotela, "jer je nedopustivo da Dubrovnik ima hotele s jednom ili dvije zvjezdice".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik