Fabrika stočne hrane "Farmofit" novim investicijama do boljeg kvaliteta

Bez autora
Mar 17 2019

Fabrika stočne hrane "Farmofit" iz Gradiške, kao jedan od regionalnih lidera u ovoj industriji, početkom aprila počinje sa gradnjom novih objekata – silosa, ukupnog kapaciteta 2.500 tona, te nove sušare za kukuruz i soju. Rezultat je ovo dobrih poslovnih rezultata, ali i rasta otkupa količine žitarica tokom prethodnih sezona. Gradnja novih postrojenja bila je logičan poslovni potez jer ćemo na taj način unaprijediti proces prijema sirovina, ali i proširiti skladišni prostor naše fabrike. Takođe, izgradnjom nove sušare za kukuruz i soju rasteretićemo postojeće kapacitete i poboljšati kvalitet našeg finalnog proizvoda, istakao je generalni direktor Fabrike stočne hrane "Farmofit", Vojislav Rapić.

Fabrika stočne hrane "Farmofit" novim investicijama do boljeg kvalitetaFabrika stočne hrane "Farmofit" iz Gradiške, kao jedan od regionalnih lidera u ovoj industriji, početkom aprila počinje sa gradnjom novih objekata – silosa, ukupnog kapaciteta 2.500 tona, te nove sušare za kukuruz i soju. Rezultat je ovo dobrih poslovnih rezultata, ali i rasta otkupa količine žitarica tokom prethodnih sezona.

"Gradnja novih postrojenja bila je logičan poslovni potez jer ćemo na taj način unaprijediti proces prijema sirovina, ali i proširiti skladišni prostor naše fabrike. Takođe, izgradnjom nove sušare za kukuruz i soju rasteretićemo postojeće kapacitete i poboljšati kvalitet našeg finalnog proizvoda", istakao je generalni direktor Fabrike stočne hrane "Farmofit", Vojislav Rapić.

Novim investicijama kompanija "Rapić" iz Gradiške osiguraće bolju kontrolu i sigurnije praćenje kvaliteta sirovina koje se otkupljuju. Dugoročni cilj ovog ulaganja je dodatno jačanje odnosa sa već postojećim kooperantima, ali i otvaranje mogućnosti za nove saradnje. Planirano je da gradnja silosa bude završena do početka žetve pšenice, a sušara do sezone sušenja.

"Ovakvi razvojni planovi ne bi bili mogući bez vjernih kupaca i kooperatana, ali i vrhunskih stručnjaka naše fabrike koji svakodnevno rade na poboljšanju tehnologije proizvodnje stočne hrane i njenom kvalitetu. Modifikacija proizvoda za nas je ključna, jer na taj način pratimo želje i potrebe kupaca", naglašava Rapić.

Iz kompanije ističu da iako imaju velike planove za 2019. godinu, nastavljaju rad vođeni idejom da tržištu i kupcima ponude najbolji kvalitet za njihove životinje. "Farmofit" je danas respektabilan brend, sinonim za kvalitet i pouzdanost u radu, a sa gotovo 1.000 zadovoljnih kupaca, jedan je od vodećih proizvođača stočne hrane u državi i regionu.

Ova kompanija danas ima gotovo 100 radnika, a kroz društveno odgovorno djelovanje konstantno jača saradnju poslovnog sektora i akademske zajednice, te mladim stručnjacima iz oblasti poljoprivrede pruža brojne mogućnosti za saradnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik