Dvije ponude za gradnju kokinga u Rafineriji Rijeka

Bez autora
Mar 18 2019

Rafinerija Rijeka trenutno je u opsežnom remontu u koji ove godine ulaže 800 milijuna kuna, a cilj je povećati energetsku učinkovitost, pouzdanost prostrojenja te kvalitetu zraka. Među projektima koji su trenutno u tijeku je i 600 milijuna kuna vrijedna izgradnja propan-propilen splitera kojim će rafinerija početi s proizvodnjom sirovina za petrokemijsku industriju, točnije za proizvođače polimera u Mađarskoj. U nastavku se obavljaju i pripremne radnje za koking postrojenje. Konačna odluka o ulaganju u njega bit će donesena ove godine a pregovori počinju već idući tjedan. S kokerom bi se osim veće učinkovitosti prerade povećao i kapacitet prerade s 4 na 4,5 mil. tona godišnje.

Dvije ponude za gradnju kokinga u Rafineriji RijekaRafinerija Rijeka trenutno je u opsežnom remontu u koji ove godine ulaže 800 milijuna kuna, a cilj je povećati energetsku učinkovitost, pouzdanost prostrojenja te kvalitetu zraka.

Među projektima koji su trenutno u tijeku je i 600 milijuna kuna vrijedna izgradnja propan-propilen splitera kojim će rafinerija početi s proizvodnjom sirovina za petrokemijsku industriju, točnije za proizvođače polimera u Mađarskoj, piše Novi list. U nastavku se obavljaju i pripremne radnje za koking postrojenje.

Konačna odluka o ulaganju u njega bit će donesena ove godine a pregovori počinju već idući tjedan. S kokerom bi se osim veće učinkovitosti prerade povećao i kapacitet prerade s 4 na 4,5 mil. tona godišnje.

Neslužbeno, Novi list doznaje da su pristigle dvije ponude za gradnju koking postrojenja vrijednog oko 400 mil. eura a rok za odgovor na te ponude je svibanj ove godine. Za vrijeme obustave proizvodnje u Rijeci derivati se uvoze s mediteranskog tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik