Iz EU fondova 112 miliona evra za firme u oblasti energetske efikasnosti i inovacija

Bez autora
Mar 18 2019

Kompanije iz Srbije, u okviru novog poziva Evropske agencije za mala i srednja preduzeća Evropske komisije, imaju mogućnost da konkurišu i dostave predloge projekata u oblasti energetske efikasnosti, inovacija i razvoja tržišta.Rok za dostavljanje predloga je 3. septembar 2019. godine. Budžet predviđen za finansiranje projekata iznosi 112 miliona eura. Firme će predloge moći da podnesu u elektronskoj formi u okviru 16 definisanih tema koje se mogu preuzeti ovde. Poziv se sprovodi u okviru programa Horizont 2020 za koji je na nivou EU izdvojeno oko 80 milijardi eura za period 2014-2020.

Iz EU fondova 112 miliona evra za firme u oblasti energetske efikasnosti i inovacijaKompanije iz Srbije, u okviru novog poziva Evropske agencije za mala i srednja preduzeća Evropske komisije (EASME), imaju mogućnost da konkurišu i dostave predloge projekata u oblasti energetske efikasnosti, inovacija i razvoja tržišta. Rok za dostavljanje predloga je 3. septembar 2019. godine.

 Budžet predviđen za finansiranje projekata iznosi 112 miliona eura. Firme će predloge moći da podnesu u elektronskoj formi u okviru 16 definisanih tema koje se mogu  preuzeti ovde.

Poziv se sprovodi u okviru programa Horizont 2020 za koji je na nivou EU izdvojeno oko 80 milijardi eura za period 2014-2020. Osnovna svrha ovog programa, koji je otvoren za veliki broj privrednih grana, je ubrzavanje procesa realizacije ideje i njene primene na tržištu. Na ovaj način program Horizont 2020 doprinosi privrednom rastu, otvaranju radnih mesta i unapređenju konkurentnosti privrede.

Sve informacije o pozivu i uslovima konkurisanja možete pogledati ovde, kao i  prezentaciju sa info dana u Briselu koji je organizovan sa ciljemu pripreme učesnika za učešće na pozivu ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik