Potpisan ugovor za sistem protivpožarne zaštite u TE Kostolac

Bez autora
Mar 20 2019

Izgradnja bloka B3 snage 350 MW u TE "Kostolac B" vrednosti oko 600 miliona dolara jedan je od najvećih projekata koji se realizuju u EPS-u i Srbiji. Veoma sam zadovoljan što partneri iz kompanije China Machinery Engineering Corporation užurbano rade na izgradnji novog bloka. Odluka CMEK-a i Simensa da se potpiše ugovor o projektovanju i instalaciji sistema zaštite od požara za novu elektranu potvrđuje da obe kompanije daju prioritet Elektroprivredi Srbije, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS na potpisivanju ugovora. Kineska kompanija CMEK i kompanija Simens Beograd potpisale su ugovor o projektovanju, nabavci i pružanju usluga za sistem za zaštitu od požara za blok B3 u TE "Kostolac B".

Potpisan ugovor za sistem protivpožarne zaštite u TE KostolacIzgradnja bloka B3 snage 350 MW u TE "Kostolac B" vrednosti oko 600 miliona dolara jedan je od najvećih projekata koji se realizuju u EPS-u i Srbiji.

"Veoma sam zadovoljan što partneri iz kompanije China Machinery Engineering Corporation (CMEK) užurbano rade na izgradnji novog bloka. Odluka CMEK-a i Simensa da se potpiše ugovor o projektovanju i instalaciji sistema zaštite od požara za novu elektranu potvrđuje da obe kompanije daju prioritet Elektroprivredi Srbije", rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS na potpisivanju ugovora.

Kineska kompanija CMEK i kompanija Simens Beograd potpisale su ugovor o projektovanju, nabavci i pružanju usluga za sistem za zaštitu od požara za blok B3 u TE "Kostolac B". Vrednost ugovora je oko pet miliona evra.

"Zahvalan sam EPS-u na ukazanom poverenju. Pažljivo smo analizirali i izabrali kompaniju Simens zbog ekspertize i referenci u ovoj oblasti. Postavljanje kvalitetnog sistema zaštite od požara uslov je da nadležne inspekcije odobre početak rada elektrane. Očekujemo da će Simens uspešno i u roku završiti ovaj zadatak", rekao je Tong Zigang, potpredsednik kompanije CMEK.

"Simens sistemi za zaštitu od požara mogu se svrstati među najpouzdanije sisteme ove vrste koji ispunjavanju sve lokalne i evropske standarde i mogu da odgovore na sve zahteve korisnika. Ovo je drugi projekat koji je Simens ugovorio sa kompanijom CMEK, a koji predstavlja nastavak naše saradnje u mnogo većem obimu nego do sada, dok je Elektroprivreda Srbije naš dugogodišnji partner sa kojim imamo niz uspešno realizovanih projekata i ponosan sam što sa i ovim projektom nastavljamo tu saradnju", istakao je Udo Ajhlinger generalni direktor kompanije Simens Srbija.

Sistem za zaštitu od požara obuhvata sledeće sisteme koji će biti implementirani na ovom projektu: sistem za dojavu požara, sistem za detekciju gasa, sistem za gašenje hemijskim gasom, sistem za gašenje – vodom i penom, sistem za centralizovani nadzor i upravljanje. Sistem za zaštitu od požara će Kostolcu omogućiti pravovremeno nadgledanje svih podsistema i pružiti dodatnu sigurnost i bezbednost u termoelektrani.

Sistem za zaštitu od požara predstavlja moderan sistem koji zadovoljava sve neophodne kriterijume u pogledu kvaliteta, funkcionalnosti, dizajna, životnog veka u uslovima sredine za koju je predviđen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik