Brzorastuće kompanije čine motor razvoja privrede naše zemlje

Bez autora
Mar 20 2019

Poslovati, kontinuirano rasti i razvijati se, izazove pretvoriti u prednost, viziju pretočiti u ostvarenje, izazov je koji je uspješno savladalo 1.216 brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini u 2017.Samo godinu ranije broj brzorastućih u BiH je bio 667. To je i jedan od razloga zbog čega Poslovne novine drugu godinu zaredom realizuju projekt Brzorastuće kompanije u BiH i regiji u saradnji sa analitičkim partnerom LRC-om, Vanjskotrgovinskom komorom BiH, NLB bankom.

Brzorastuće kompanije čine motor razvoja privrede naše zemljePoslovati, kontinuirano rasti i razvijati se, izazove pretvoriti u prednost, viziju pretočiti u ostvarenje, izazov je koji je uspješno savladalo 1.216 brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini u 2017. Samo godinu ranije broj brzorastućih u BiH je bio 667.

To je i jedan od razloga zbog čega Poslovne novine drugu godinu zaredom realizuju projekt Brzorastuće kompanije u BiH i regiji u saradnji sa analitičkim partnerom LRC-om, Vanjskotrgovinskom komorom BiH, NLB bankom.

Predstavljajući projekt Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica projekta i glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina, najavila je i prvu poslovnu konferenciju pod nazivom "Učinak brzorastućih kompanija na bh. ekonomiju", koja će se održati 25. aprila, a na kojoj će se podijeliti priznanja za brzorastuće kompanije:

- Kroz konferenciju i panele ukazaćemo na važnost brzorastućih kompanija, osobito donositeljima političkih i ekonomskih odluka, o potrebi snažnog poticanja zapošljavanja i digitalizacije kao preduvjeta rasta ekonomije i BDP-a. A jedna od važnih tema o kojoj će se dogovoriti biće sigurnost dokumenata i elektronski potpis, kazala je Ahmetspahić-Fočo.

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske naglasio je kako su brzorastuće kompanije u 2017. zapošljavale 71.070 radnika, te ostvarile izvoz od 1,9 milijardi KM.

- Brzorastuće kompanije su generirale nova radna mjesta, te tako imale pozitivan utjecaj na tržište rada, u vremenu kada mnogi žele otići iz zemlje, kazao je Emil Kučković, direktor Poslovnih novina i izvršni direktor LRC-a.

Prema riječima Lidije Žigić, predsjednice Uprave NLB banke d.d. Sarajevo, NLB Banka već drugu godinu daje podršku brzorastućim kompanijama u BiH čvrsto vjerujući da upravo ova preduzeća čine motor razvoja privrede naše zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik