Nadzorni odbor Ine dao zeleno svjetlo za 1,25 milijardi kuna dividende

Bez autora
Mar 21 2019

Nadzorni odbor Ine dao je zeleno svjetlo za isplatu 1,25 milijardi kuna dividende dioničarima. Vlasnici dionica dobit će 1,25 kuna po dionici, odnosno oko 440 milijuna više nego lani. Na račun mađarskog Mola, koji drži nešto manje od pet milijuna dionica, sjest će 613,5 milijuna kuna, dok će u proračun zahvaljujući 4,4 milijuna dionica u vlasništvu Republike Hrvatske, biti uplaćeno oko 560 milijuna kuna. Istovremeno, NO je u Upravu ponovno imenovao Niku Dalića, Ivana Krešića i Davora Mayera na razdoblje do 31. ožujka 2020. godine, a mandat ostalih članova nije mijenjan.

Nadzorni odbor Ine dao zeleno svjetlo za 1,25 milijardi kuna dividendeNadzorni odbor Ine dao je zeleno svjetlo za isplatu 1,25 milijardi kuna dividende dioničarima. Vlasnici dionica dobit će 1,25 kuna po dionici, odnosno oko 440 milijuna više nego lani.

Na račun mađarskog Mola, koji drži nešto manje od pet milijuna dionica, sjest će 613,5 milijuna kuna, dok će u proračun zahvaljujući 4,4 milijuna dionica u vlasništvu Republike Hrvatske, biti uplaćeno oko 560 milijuna kuna.

Istovremeno, NO je u Upravu ponovno imenovao Niku Dalića, Ivana Krešića i Davora Mayera na razdoblje do 31. ožujka 2020. godine, a mandat ostalih članova nije mijenjan.

Premda se Vlada i Mol već dugo gledaju preko nišana zbog čega je premijer Andrej Plenković u prosincu 2016. najavio otkup dionica od mađarske kompanije od kojeg još nema ništa, čini se da su se tenzije ipak malo primirile.

Prema javnim istupima ministara Tomislava Ćorića i Gorana Marića, Vlada je podržala gašenje rafinerije u Sisku.

Slučajno ili ne, nekako u isto vrijeme Ina i PPD zajednički su ušli u gubitašku Petrokemiju (doduše nakon što je država očistila gubitke i na sebe preuzela sanaciju fosfogipsa), a naftna kompanija obvezala se i na zakup manjih količina plina iz budućeg LNG terminala na Krku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik