Vojvodina pomaže pčelarstvo sa 25 miliona dinara

Bez autora
Mar 21 2019

Preko javnog konkursa koji je otvoren do 10. aprila pokrajina Vojvodina ponudila je ukupno 25 miliona dinara za sufinansiranje investicija u pčelarstvo.U cilju unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ponudio je bespovratno preko ovog konkursa i do 50 posto sredstava za novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo. Maksimalan iznos pokrajinske podrške po jednoj prijavi za pčelare je 300 hiljada dinara.

Vojvodina pomaže pčelarstvo sa 25 miliona dinaraPreko javnog konkursa koji je otvoren do 10. aprila pokrajina Vojvodina ponudila je ukupno 25 miliona dinara za sufinansiranje investicija u pčelarstvo.

U cilju unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ponudio je bespovratno preko ovog konkursa i do 50 posto sredstava za novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Maksimalan iznos pokrajinske podrške po jednoj prijavi za pčelare je 300 hiljada dinara.

Kupovinu novih pčelinjih društva pokrajina je spremna da pomogne sa do 100 hiljada dinara, dok podrška ponuđena za kupovinu opreme i uređaja za pčelarstvo iznosi 300 hiljada dinara.

Za pokrajinski novac mogu da konkurišu pravna i fizička lica registrovana kao poljoprivredna gazdinstva ako imaju između 20 i 500 košnica, a konkurs je otvoren do utroška novca odnosno do 10. aprila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik