Ukidanje odluke o preregistraciji traktora?

Bez autora
Mar 24 2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će predložiti Vladi izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima će biti ukinuta odluka o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, kako se poljoprivredni proizvođači ne bi izlagali dodatnim troškovima.On je objasnio da na osnovu tih izmena poljoprivrednici neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice. Tačnije, predložićemo da se izmenama predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje, uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, istakao je on.

Postoji mogućnost ukidanja odluke o preregistraciji traktoraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će predložiti Vladi izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima će biti ukinuta odluka o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, kako se poljoprivredni proizvođači ne bi izlagali dodatnim troškovima.

Stefanović je objasnio da na osnovu tih izmena poljoprivrednici neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice.

Tačnije, predložićemo da se izmenama predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje, uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza, istakao je on.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je cilj da ta vozila budu ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

On je podsetio na to da je obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju predviđena Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji je usvojen 2009. godine, a primena te odredbe trebalo je da počne 3. aprila ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik