Fondacija 787 otvorila poziv za samohranke majke s područja Sarajeva za pokretanje biznisa

Bez autora
Mar 25 2019

Fondacija 787 je otvorila poziv za samohrane majke sa šireg područja Sarajeva i Istočnog Sarajeva koje imaju hobi ili ideju koju bi željele razviti u održivi biznis, da učestvuju u programu “Poduzetne samohrane mame”.Radi se o prvom programu ove vrste koji se realizuje u BiH i to uz podršku Misije OSCE-a i Škole trčanja Klix odnosno Udruženja Marathon Sarajevo. Program obuhvata edukaciju i savjetovanje samohranih majki koje žele pokrenuti svoj biznis i time kreirati održivi izvor prihoda za sebe i porodicu. Program je fokusiran na sticanje znanja iz oblasti razvoja poslovnog modela, finansijskog menadžmenta, marketinga kao i vještina potrebnih za upravljanje biznisom.

Fondacija 787 otvorila poziv za samohranke majke s područja Sarajeva za pokretanje biznisaFondacija 787 je otvorila poziv za samohrane majke sa šireg područja Sarajeva i Istočnog Sarajeva koje imaju hobi ili ideju koju bi željele razviti u održivi biznis, da učestvuju u programu “Poduzetne samohrane mame”.

Radi se o prvom programu ove vrste koji se realizuje u BiH i to uz podršku Misije OSCE-a i Škole trčanja Klix odnosno Udruženja Marathon Sarajevo.

Program obuhvata edukaciju i savjetovanje samohranih majki koje žele pokrenuti svoj biznis i time kreirati održivi izvor prihoda za sebe i porodicu. Program je fokusiran na sticanje znanja iz oblasti razvoja poslovnog modela, finansijskog menadžmenta, marketinga kao i vještina potrebnih za upravljanje biznisom.

“U Fondaciji 787 vjerujemo da je ekonomsko osnaživanje žena prioritet s obzirom na to u kakvom su žene položaju u društvu. Mi nemamo jednake pristupe finansijama i tehnologiji ili znanju odnosno potrebnim vještinama, a uz sve to, kategorija samohranih majki posebno je ugrožena – većina samohranih roditelja u BiH su žene a polovina njih u lošoj je ekonomskoj poziciji. Program Fondacije 787 ponudiće znanja i vještine potrebne za realizaciju poslovne ideje, savjete i mrežu kontakata koja je od suštinskog značaja za razvoj posla”, ističe predsjednica UO Fondacije 787 Dijana Duvnjak.

Djelimična sredstva za realizaciju programa su prikupljena u okviru prošlogodišnje kampanje “Trčimo za poduzetne samohrane mame” u noćnoj utrci Merkur Run4LifeStyle od 10 km u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo. Polaznici Škole trčanja Klix te drugi učesnici i učesnice su “prodavali” svoje istrčane kilometre kako bi pomogli program ekonomskog osnaživanja samohranih majki u BiH.

Prošlogodišnja učesnica poduzetničkog programa Fondacije 787 za žene, Sabina Krivdić, kazala je da joj je program Fondacije 787 došao u trenutku kada je započinjala sa svojim biznisom i kao većina početnika bila potpuno izgubljena u poslovnim oblastima, od administracije, finansijskih rješenja pa do marketinga.

“Program je bio tako dobro osmišljen da smo dobile sve potrebne informacije za pokretanje biznisa ali ono što smatram važnijim jeste da smo dobile prijatelje koji su uvijek tu za nas, bez obzira što je program već odavno završen. Fondacija 787 je zaista poseban vjetar u leđa i svakako bih savjetovala žene da prate rad Fondacije i prijavljuju se na programe”, dodala je Sabina.

Aktivnosti u sklopu programa “Poduzetne samohrane mame” će se realizovati online, te u Sarajevu tokom dvije vikend radionice u aprilu i maju 2019. Prijave se dostavljaju najkasnije do srijede, 27.03.2019. godine.

Prijava treba da sadrži CV, opis ideje i kratko obrazloženje motiva za prijavu (do 300 riječi), a prijave se šalju u elektronskoj formi na adresu Fondacije 787 info@fondacija787.ba sa naznakom “Program Poduzetne samohrane mame”.

Učešće u programu je besplatno. Putni troškovi i smještaj će biti obezbijeđeni za učesnice izvan Sarajeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik