Crnogorci najviše investirali u Kipar

Bez autora
Mar 25 2019

Građani Crne Gore u prošloj godini su najviše investirali u Kipar 43,8 miliona eura, a omiljene destinacije su i Slovenija, Holandija i Srbija, saopšteno je iz Centralne banke. Crnogorski rezidenti su najviše investirali u Kipar, 48,3 miliona eura, Sloveniju 15,1 milion, Holandiju 13,3 miliona i Srbiju 12,2 miliona eura. Iz Crne Gore se u prošloj godini, kroz investicije, odlilo čak 515 miliona eura, od čega su ulaganja rezidenata u inostranstvo bila 110,4 miliona. U strukturi odliva najveći dio se odnosio na interkompanijski dug 65,7 miliona eura, investicije u banke i preduzeća 28,1 milion i ulaganja u nekretnine 16,6 miliona eura. Podaci CBCG pokazuju da su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 405,1 milion.

Crnogorci najviše investirali u KiparGrađani Crne Gore u prošloj godini su najviše investirali u Kipar 43,8 miliona eura, a omiljene destinacije su i Slovenija, Holandija i Srbija, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

"Crnogorski rezidenti su najviše investirali u Kipar, 48,3 miliona eura, Sloveniju 15,1 milion, Holandiju 13,3 miliona i Srbiju 12,2 miliona eura", kazali su Pobjedi iz CBCG.

Iz Crne Gore se u prošloj godini, kroz investicije, odlilo čak 515 miliona eura, od čega su ulaganja rezidenata u inostranstvo bila 110,4 miliona. U strukturi odliva najveći dio se odnosio na interkompanijski dug 65,7 miliona eura, investicije u banke i preduzeća 28,1 milion i ulaganja u nekretnine 16,6 miliona eura.

Podaci CBCG pokazuju da su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 405,1 milion. Pitanje, o kojim nerezidentima i pojedinačno najvećim iznosima se radi, ostalo je bez odgovora zbog zakonske barijere.

„Shodno Zakonu o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike, podaci o pojedinačnim investicijama smatraju se individualnim podacima koji su strogo povjerljivi i iz tog razloga nijesu dostupni javnosti“, objasnili su iz CBCG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik