Kinezi grade nuklearku na sred mora

Bez autora
Mar 25 2019

Izgradnja prve kineske plutajuće nuklearne elektrane počeće ove godine, kaže Luo Ći, šef Kineskog instituta za nuklearnu energiju.To će biti morska platforma opremljena sa manjim nuklearnim reaktorima, koji mogu da obezbede električnu energiju i toplotu za oblasti kojima je pristup otežan, kao što su zabačena područja, ostrva i naftne i gasne platforme. Napomenuo je da plutajuća nuklearna platforma, koja ne zauzima puno prostora, neće biti ugrožena zemljotresima i da neće stvarati zagadjenje.

Kinezi grade nuklearku na sred moraIzgradnja prve kineske plutajuće nuklearne elektrane počeće ove godine, kaže Luo Ći, šef Kineskog instituta za nuklearnu energiju (NPI).

To će biti morska platforma opremljena sa manjim nuklearnim reaktorima, koji mogu da obezbede električnu energiju i toplotu za oblasti kojima je pristup otežan, kao što su zabačena područja, ostrva i naftne i gasne platforme, rekao je Luo za Global Tajms.

Napomenuo je da plutajuća nuklearna platforma, koja ne zauzima puno prostora, neće biti ugrožena zemljotresima i da neće stvarati zagadjenje.

Platformu će graditi Kineska državna nuklearna korporacija (China National Nuclear Corporation, CNNC), prenosti Raša tudej.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik