Dražen Pandža novi direktor "Aluminija" Mostar

Bez autora
Mar 25 2019

Dražen Pandža novi je direktor "Aluminija" Mostar. Njegovo imenovanje je, nakon okončane konkursne procedure, potvrđeno na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Društva. Pandža, dosadašnji v. d. direktora, rukovodeću poziciju će obnašati u naredne četiri godine. Na njegov prijedlog, imenovana su dvojica članova Uprave, i to Boris Vican na mjesto izvršnog direktora za tehničke poslove i razvitak te Ivan Čale na mjesto izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove. Četvrti član Uprave, odnosno izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove bit će imenovan naknadno. Inače, na konkurs za direktora se prijavilo pet kandidata, a Pandža je, saopćeno je, izabran kao najkompetentniji za prevladavanje krize s kojom je Društvo suočeno.

Dražen Pandža novi direktor "Aluminija" MostarDražen Pandža novi je direktor "Aluminija" Mostar. Njegovo imenovanje je, nakon okončane konkursne procedure, potvrđeno na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Društva.

Pandža, dosadašnji v. d. direktora, rukovodeću poziciju će obnašati u naredne četiri godine.

Na njegov prijedlog, imenovana su dvojica članova Uprave, i to Boris Vican na mjesto izvršnog direktora za tehničke poslove i razvitak te Ivan Čale na mjesto izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Četvrti član Uprave, odnosno izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove bit će imenovan naknadno.

Inače, na konkurs za direktora se prijavilo pet kandidata, a Pandža je, saopćeno je, izabran kao najkompetentniji za prevladavanje krize s kojom je Društvo suočeno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik