Prva šetnja svemirom za žene otkazana zbog problema sa odelom

Bez autora
Mar 26 2019

Američka agencija za istraživanje svemira potvrdila je da je prva šetnja svemirom u kojoj učestvuju samo žene otkazana zbog problema sa svemirskim odelom. Eni Meklejn i Kristina Koh trebalo je u petak da instaliraju litijum-jonske baterije na Međunarodnoj kosmičkoj stanici.Nasa je saopštila da postoji samo jedno svemirsko odelo M veličine koje odgovara i Eni i Kristini. Kohova će u petak izaći u šetnju svemirom sa svojim muškim kolegom Nikom Hagom, najavila je Nasa. S obzirom na to da samo jedno odelo M veličine može da bude gotovo do petka, 29. marta, nosiće ga Kristina Koh, navela je Nasa u saopštenju.

Prva šetnja svemirom za žene otkazana zbog problema sa odelomAmerička agencija za istraživanje svemira potvrdila je da je prva šetnja svemirom u kojoj učestvuju samo žene otkazana zbog problema sa svemirskim odelom.

Eni Meklejn i Kristina Koh trebalo je u petak da instaliraju litijum-jonske baterije na Međunarodnoj kosmičkoj stanici.

Nasa je saopštila da postoji samo jedno svemirsko odelo M veličine koje odgovara i Eni i Kristini, preneo je Bi-Bi-Si.

Kohova će u petak izaći u šetnju svemirom sa svojim muškim kolegom Nikom Hagom, najavila je Nasa.

S obzirom na to da samo jedno odelo M veličine može da bude gotovo do petka, 29. marta, nosiće ga Kristina Koh, navela je Nasa u saopštenju.

Meklejnova, koja je trenirala i u odelu M veličine i u odelu L veličine, shvatila je nakon šetnje svemirom prošlog petka da joj odelo srednje veličine najviše odgovara.

Nasa ima dva odela M veličine, ali jedno od ta dva treba da bude pravilno konfigurisano za hod u svemiru.

Da bi se to uradilo do petka, potrebni su sati i sati, zbog čega je Nasa odlučila da je lakše i bezbednije da promeni astronaute.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik