Građani preko interneta mogu provjeriti uplatu doprinosa

Bez autora
Mar 26 2019

Osobe koje su zaposlene od 2016. od sada imaju mogućnost elektronički provjeriti je li im poslodavac uplatio doprinose iz plaća. Nova usluga koju Porezna uprava FBiH nudi građanima – osiguranim osobama usluga je za provjeru uplaćenih doprinosa preko online portala.Način na koji zaposlene osobe mogu pristupiti elektroničkom uvjerenju o plaćenim doprinosima je preko web-stranice Porezne uprave FBiH, na kojoj je oformljen poseban informativni portal gdje se svi stalni zaposlenici mogu informirati na koji način se odnose njihovi poslodavci prema njima. Na vrhu stranice nalazi se poveznica na online aplikaciju na kojoj je moguće izvršiti provjeru uplaćenih doprinosa unosom osnovnih podataka - JMB, ime roditelja, OIB i broj osobne iskaznice.

Građani preko interneta mogu provjeriti uplatu doprinosaOsobe koje su zaposlene od 2016. od sada imaju mogućnost elektronički provjeriti je li im poslodavac uplatio doprinose iz plaća. Nova usluga koju Porezna uprava FBiH nudi građanima – osiguranim osobama usluga je za provjeru uplaćenih doprinosa preko online portala.

Način na koji zaposlene osobe mogu pristupiti elektroničkom uvjerenju o plaćenim doprinosima je preko web-stranice Porezne uprave FBiH, na kojoj je oformljen poseban informativni portal gdje se svi stalni zaposlenici mogu informirati na koji način se odnose njihovi poslodavci prema njima.

Na vrhu stranice nalazi se poveznica na online aplikaciju na kojoj je moguće izvršiti provjeru uplaćenih doprinosa unosom osnovnih podataka - JMB, ime roditelja, OIB i broj osobne iskaznice. Uslugu mogu koristiti osigurane osobe koje su obvezno osigurane (zaposlene osobe) u skladu sa zakonima kojima se regulira mirovinsko i invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nezaposlenosti u Jedinstvenom sustavu Porezne uprave FBiH te na svom računalu mogu isprintati informaciju o plaćenim doprinosima s uvjerenja JS 3650.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik