Novi bager od 150 metara postavljen u "Drmnu"

Bez autora
Mar 26 2019

U okviru druge faze modernizacije Termoelektrane "Kostolac B" kompanija CMEK sa podizvođačima završila je montažu šestog BTO sistema. Bager je dugačak 150 metara i težak 3.200 tona, dok je transportni sistem dug 12 kilometara. Vrednost projekta je blizu 100 miliona dolara. Cilj je povećanje kapaciteta površinskog kopa "Drmno" sa devet na 12 miliona tona godišnje. Mi idemo ambiciozno, u narednom periodu ove godine 38 miliona tona, sledeća faza 40. Nakon toga, kada ovaj bager bude u punom kapacitetu radio, 42 i kada uđemo u Rađjevo 45 miliona tona. To su planovi EPS-a i bez sumnje će ostati najznačajniji deo srpske industrije, ekonomije, uticaja na našu ukupnu ekonomiju i najjači igrač u svojoj branši u jugoistočnoj Evropi, kaže ministar energetike Aleksandar Antić. Modernizacija se vrši na osnovu međudržavne saradnje Srbije i Kine.

ovi bager od 150 metara postavljen u "Drmnu"U okviru druge faze modernizacije Termoelektrane "Kostolac B" kompanija CMEK sa podizvođačima završila je montažu šestog BTO sistema.

Bager je dugačak 150 metara i težak 3.200 tona, dok je transportni sistem dug 12 kilometara. Vrednost projekta je blizu 100 miliona dolara.

Cilj je povećanje kapaciteta površinskog kopa "Drmno" sa devet na 12 miliona tona godišnje.

"Mi idemo ambiciozno, u narednom periodu ove godine 38 miliona tona, sledeća faza 40. Nakon toga, kada ovaj bager bude u punom kapacitetu radio, 42 i kada uđemo u Rađjevo 45 miliona tona. To su planovi EPS-a i bez sumnje će ostati najznačajniji deo srpske industrije, ekonomije, uticaja na našu ukupnu ekonomiju i najjači igrač u svojoj branši u jugoistočnoj Evropi", kaže ministar energetike Aleksandar Antić.

Modernizacija se vrši na osnovu međudržavne saradnje Srbije i Kine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik