Dolaskom 5G mreže Kina postaje najvažnije tržište mobilnih uređaja

Bez autora
Mar 27 2019

Kina se već duže vreme profilira kao jedno od najvažnijih, ako ne i najvažnije tržište za mobilne uređaje. Krajem prošle godine, Kina je imala više od jedne milijarde korisnika pametnih telefona, tačnije 1,17 milijardi jedinstvenih korisnika mobilne telefonije, ponajviše na krilima 4G mobilnih mreža. Iduća, 5G generacija mobilnih mreža trebalo bi da donese još snažniji i veći zamah kineskom tržištu mobilnih uređaja. Do 2025. godine kineske vlasti računaju na 460 miliona korisnika neke od buducih 5G mobilnih mreža, a generator rasta trebale bi biti i Zimske olimpijske igre koje će se 2022. godine održati u Pekingu. Tokom 2018. godine u Kini je bilo 69 odsto osoba koje poseduju pametni telefon, što je postotak koji bi do 2025. godine trebao narasti na 88 odsto.

Dolaskom 5G mreže Kina postaje najvažnije tržište mobilnih uređajaKina se već duže vreme profilira kao jedno od najvažnijih, ako ne i najvažnije tržište za mobilne uređaje.

Krajem prošle godine, Kina je imala više od jedne milijarde korisnika pametnih telefona (tačnije 1,17 milijardi jedinstvenih korisnika mobilne telefonije), ponajviše na krilima 4G mobilnih mreža.

Iduća, 5G generacija mobilnih mreža trebalo bi da donese još snažniji i veći zamah kineskom tržištu mobilnih uređaja, navodi SEEbiz.

Do 2025. godine kineske vlasti računaju na 460 miliona korisnika neke od buducih 5G mobilnih mreža, a generator rasta trebale bi biti i Zimske olimpijske igre koje će se 2022. godine održati u Pekingu.

Tokom 2018. godine u Kini je bilo 69 odsto osoba koje poseduju pametni telefon, što je postotak koji bi do 2025. godine trebao narasti na 88 odsto.

Za infrastrukturu povezanu s 5G mrežama kineski će telekomunikacijski operateri uložiti oko 52 milijarde američkih dolara.

To sve pokazuju podaci u izveštaju "The Mobile Economy China 2019" koje je objavilo udruženje GSMA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik