Ferero kupio deo američkog konkurenta

Bez autora
Apr 03 2019

Italijanski konditorski gigant Ferero, koji proizvodi Nutelu, postigao je dogovor o kupovini sektora keksa, voćnih grickalica i sladoleda američkog konkurenta Kelog Kompani za 1,3 milijarde dolara.Dogovor uključuje poznate brendove keksa Keebler, Famous Amos, Mother’s, Murray i Little Brownie Bakers, te voćne grickalice Stretch Island, kornete i proizvode za pitu Keebler’s. U sklopu dogovora Ferero će od Keloga preuzeti i šest proizvodnih pogona u saveznim državama Vašington, Džordžiji i Kentakiju, dve fabrike u Ilinoisu, i zakupljeni proizvodni pogon u Merilendu.

Ferero kupio deo američkog konkurentaItalijanski konditorski gigant Ferero, koji proizvodi Nutelu, postigao je dogovor o kupovini sektora keksa, voćnih grickalica i sladoleda američkog konkurenta Kelog Kompani za 1,3 milijarde dolara.

Dogovor uključuje poznate brendove keksa Keebler, Famous Amos, Mother’s, Murray i Little Brownie Bakers, te voćne grickalice Stretch Island, kornete i proizvode za pitu Keebler’s, saopštio je Ferero.

U sklopu dogovora Ferero će od Keloga preuzeti i šest proizvodnih pogona u saveznim državama Vašington, Džordžiji i Kentakiju, dve fabrike u Ilinoisu, i zakupljeni proizvodni pogon u Merilendu.

Transakcija je odličan strateški potez za Ferero koji nastavlja da povećava ukupnu zastupljenost i ponudu proizvoda na severnoameričkom tržištu, rekao je glavni izvršni direktor Ferera Đovani Ferero.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik