Dva studenta podvalili Eplu lažne ajfone, šteta čak 895.000 dolara

Bez autora
Apr 07 2019

Dvojica kineskih studenata su skoro dve godine u američkoj državi Oregon podvaljivali lažne ajfone Eplovom servisu i korisničkoj službi. Dvojac je od 2017. godine naručivao lažne primerke ajfona iz Kine koje su onda u Eplu, u SAD, prijavljivali kao pokvarene. Epl je u većini slučajeva lažne ajfone zamenio pravim čime je kompanija iz Kupetina oštećena za oko 895.000 dolara, a zamenjeno je oko 1.493 telefona. Prave telefone mladići su slali natrag u Kinu za šta su dobijali novac, a to ih je koštalo razotkrivanja. Naime, američke vlasti su razotkrile posao studenata kada su počeli da istražuju sumnjive pošiljke ajfona u Kinu.

Dva studenta podvalili Eplu lažne ajfone, šteta čak 895.000 dolaraDvojica kineskih studenata su skoro dve godine u američkoj državi Oregon podvaljivali lažne ajfone Eplovom servisu i korisničkoj službi.

Dvojac je od 2017. godine naručivao lažne primerke ajfona iz Kine koje su ona u Eplu, u SAD, prijavljivali kao pokvarene, piše Seebiz.

Epl je u većini slučajeva lažne ajfone zamenio pravim čime je kompanija iz Kupetina oštećena za oko 895.000 dolara, a zamenjeno je oko 1.493 telefona.

Prave telefone mladići su slali natrag u Kinu za šta su dobijali novac, a to ih je koštalo razotkrivanja. Naime, američke vlasti (ne Epl) su razotkrile posao studenata kada su počeli da istražuju sumnjive pošiljke ajfona u Kinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik