Kraj štrajka u RGZ, katastar počinje da radi 12. aprila

Bez autora
Apr 08 2019

Posle jednomesečnog štrajka u Republičkom geodetskom zavodu, odlukom Vlade Srbije Katastar će ponovo početi sa radom u petak 12. aprila. To je objavio "Kurir" pozivajući se na izvore iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić.Na osnovu odluke Vlade Srbije o Uredbi koja definiše minimum procesa rada u Katastru, doneta je odluka da će od petka biti odblokiran RGZ. Štrajk u Katastru je jedan od najkompleksnijih od svih sa kojima se Vlada susrela do sada. Kako dodaje, sa štrajkačima je održano nekoliko sastanaka, u kojima je učestvovala i premijerka Ana Brnabić.

Kraj štrajka u RGZ, Katastar počinje da radi 12. aprilaPosle jednomesečnog štrajka u Republičkom geodetskom zavodu, odlukom Vlade Srbije Katastar će ponovo početi sa radom u petak 12. aprila. To je objavio "Kurir" pozivajući se na izvore iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić.

"Na osnovu odluke Vlade Srbije o Uredbi koja definiše minimum procesa rada u Katastru, doneta je odluka da će od petka biti odblokiran RGZ.

Štrajk u Katastru je jedan od najkompleksnijih od svih sa kojima se Vlada susrela do sada", kaže izvor "Kurira" iz kabineta predsednice Vlade.

 Kako dodaje, sa štrajkačima je održano nekoliko sastanaka, u kojima je učestvovala i premijerka Ana Brnabić. Poseban problem, navodi se, predstavljalo je to što je štrajkački odbor brojao 30 članova, a odluke su se donosile konsenzusom što je do sada neviđeno. Dešavalo se da ne obaveštavaju svoje filijale po Srbiji o donošenju nekih odluka.

"Ovo zaista traje predugo. Rukovodici sektora će videti šta je to minimum procesa rada, ali više neće smeti da se dešava potpuna obustava rada. Od petka Katastar definitivno ponovo radi", navodi izvor "Kurira".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik