Sarajevski ćevapi na 13. mjestu među 100 najboljih jela na svijetu

Bez autora
Apr 14 2019

Na popisu Taste Atlasa najboljih stotinu jela na svijetu prema raznim kriterijima, svoje mjesto u vrhu su pronašli i bh. ćevapi. Na 13. poziciji ćevapi imaju ocjenu 4,2 od mogućih pet zvjezdica.Kako se navodi, najbolji ćevapi su u Ćevabdžinici Željo u Sarajevu. Titulu najboljeg jela osvojila je Crispy Pata ili hrskava svinjska noga koja je popularno jelo na Filipinima. Talijanske lazanje bolognese, omiljeno jelo širom svijeta, su na drugom mjestu. Treće mjesto zauzeo je Churrasco, glavno brazilsko jelo, odnosno ovčetila ili govedina pečena na ražnju.

Sarajevski ćevapi na 13. mjestu među 100 najboljih jela na svijetuNa popisu Taste Atlasa najboljih stotinu jela na svijetu prema raznim kriterijima, svoje mjesto u vrhu su pronašli i bh. ćevapi. Na 13. poziciji ćevapi imaju ocjenu 4,2 od mogućih pet zvjezdica.

Kako se navodi, najbolji ćevapi su u Ćevabdžinici Željo u Sarajevu, prenosi Klix.ba.

Titulu najboljeg jela osvojila je Crispy Pata ili hrskava svinjska noga koja je popularno jelo na Filipinima. Talijanske lazanje bolognese, omiljeno jelo širom svijeta, su na drugom mjestu.

Treće mjesto zauzeo je Churrasco, glavno brazilsko jelo, odnosno ovčetila ili govedina pečena na ražnju.

Potom slijede japansko jelo Hakata Remen, filipinski Lechon i Kare-Kare, talijapska Pizza Napoletana, talijanska tjestenina, tajlandska jela Pad Thai i Tom Yum, kineska pečena patka...

Zanimljivo je kako su se ćevapi bolje pozicionirali od sušija i meksičkog Enchilada.

Taste Atlas kreirao je i interaktivnu kartu sa stotinu najboljih jela na svijetu na kojoj je moguće dobiti više informacija o svakom jelu, ali i ocijeniti jelo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik