Rusmiru Hrviću prestižna nagrada “Poduzetnik godine“

Bez autora
Apr 17 2019

Četvrtu godinu zaredom, „Sarajevo Business Bridge Awards“ predstavlja sastavni dio aktivnosti Sarajevo Business Foruma, s ciljem razvoja regionalnog poslovnog okruženja i podržavanja novih ideja, ali i uspješnih kompanija i pojedinaca.Na današnjoj dodjeli prestižnih regionalnih priznanja, u kategoriji „Poduzetnik godine“, nagrada je pripala Rusmiru Hrviću, predsjedniku Uprave AS Holdinga. Poduzetnik koji upravlja grupacijom u kojoj se proizvodi oko 2000 proizvoda i koja je vlasnik poznatih bh. brendova poput Zlatne džezve, Topsa, Oaze, Maze i mnogih drugih, nagradu je primio sa velikom zahvalnošću.

Rusmiru Hrviću prestižna nagrada “Poduzetnik godine“Četvrtu godinu zaredom, „Sarajevo Business Bridge Awards“ predstavlja sastavni dio aktivnosti Sarajevo Business Foruma, s ciljem razvoja regionalnog poslovnog okruženja i podržavanja novih ideja, ali i uspješnih kompanija i pojedinaca.

Na današnjoj dodjeli prestižnih regionalnih priznanja, u kategoriji „Poduzetnik godine“, nagrada je pripala Rusmiru Hrviću, predsjedniku Uprave AS Holdinga. Poduzetnik koji upravlja grupacijom u kojoj se proizvodi oko 2000 proizvoda i koja je vlasnik poznatih bh. brendova poput Zlatne džezve, Topsa, Oaze, Maze i mnogih drugih, nagradu je primio sa velikom zahvalnošću.

„Ne krijem zadovoljstvo i vrlo sam ponosan na činjenicu da je ono što, godinama radim sa svojim timom, prepoznato i nagrađeno od strane kvalifikovanih eksperata, koji su su dali značajan doprinos u okviru svojih polja djelovanja. Ovo priznanje nije pripalo samo meni nego svim mojim uposlenicima koji vrijedno rade i postižu izvanredna dostignuća u poslovanju. Kada je Klas bio proglašen biznisom godine na SBF tada sam bio direktor te kompanije. Danas vodim AS Holding kompaniju koja raste i razvija se zajedno sa Bosnom i Hercegovinom kojoj najviše dugujemo, ali i zajedno sa našom regijom u kojoj živimo i poslujemo. Svjesni smo da možemo svi skupa samo rasti zajedno. Treba nam prije svega politička stabilnost, mir i dogovor, i mi poduzetnici ćemo od Balkana napraviti najbolje mjesto na svijetu. Barem ovdje u jedinstvu različitosti imamo dovoljno pameti, hrabrosti i kreativnosti da u tome uspijemo“ – istakao je Hrvić.

Kriteriji za ocjenjivanje bile su liderske vrijednosti i sposobnosti, proces i postupci vodstva, doprinosi uspjehu i održivosti kao i pozitivan društveni uticaj i etički pristup poslovanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik