Indijski Džet ervejz prestao sa radom, moguće 20.000 otkaza

Bez autora
Apr 18 2019

Indijska avio-kompanija Džet ervejz, najveći privatni avio-prevoznik u Indiji, obustavila je sve letove pošto s bankama nije postigla dogovor o privremenom finansiranju.Investitori su danas "kaznili" akcije DŽet ervejza na početku trgovanja, izazvavši njihov pad od 34 odsto, što je najveći dnevni pad akcija te kompanije. Aktuelna vrednost kompanije je 260 miliona dolara, u odnosu na 1,6 milijardi dolara na vrhuncu njene moći u 2005. godini. Avio-kompanija se mesecima borila kako bi opstala na tržištu.

Indijski Džet ervejz prestao sa radom, moguće 20.000 otkazaIndijska avio-kompanija Džet ervejz (Jet Airways), najveći privatni avio-prevoznik u Indiji, obustavila je sve letove pošto s bankama nije postigla dogovor o privremenom finansiranju.

Investitori su danas "kaznili" akcije DŽet ervejza na početku trgovanja, izazvavši njihov pad od 34 odsto, što je najveći dnevni pad akcija te kompanije, prenosi agencija Rojters.

Aktuelna vrednost kompanije je 260 miliona dolara, u odnosu na 1,6 milijardi dolara na vrhuncu njene moći u 2005. godini.

Avio-kompanija se mesecima borila kako bi opstala na tržištu.

"Ovo je bila vrlo teška odluka, ali bez privremenog finansiranja, avio-kompanija jednostavno nije u mogućnosti da upravlja avio-prevozom putnika", navodi se u saopštenju.

Kolaps avio-kompanije ogroman je udarac indijskoj avio-industriji koja se bori da zadovolji rastuću potražnju i pritom zadrži niske cene i troškove.

Iako je kompanija navela da se radi o privremenoj obustavi letova, mnogi smatraju da je zbog nedostatka finansija 20.000 radnih mesta u opasnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik