AD Plastik lani ostvario rekordne prihode u iznosu od 1,3 milijarde kuna

Bez autora
Apr 18 2019

Objavljen je revidirani Integrirani godišnji izvještaj AD Plastik Grupe za 2018. godinu koji potvrđuje kako je to godina rekordnih prihoda i neto dobiti kompanije. U izvještajnom su razdoblju ostvareni poslovni prihodi u iznosu 1,3 milijarde kuna na razini Grupe, što je rast od 21,2 posto u odnosu na 2017. godinu. Neto dobit Grupe iznosi rekordnih 89,32 milijuna kuna, a u odnosu na godinu ranije to je povećanje od 27,23 posto. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije bilježi manji rast u odnosu na godinu ranije i iznosi 161,73 milijuna kuna. Ostvareni rekordni poslovni prihodi i neto dobit zasigurno nam daju razloga za zadovoljstvo, ali pred nama je zahtjevna godina početka serijske proizvodnje dogovorenih velikih poslova za koje je priprema napravljena upravo u 2018. godini.

AD Plastik lani ostvario rekordne prihode u iznosu od 1,3 milijarde kunaObjavljen je revidirani Integrirani godišnji izvještaj AD Plastik Grupe za 2018. godinu koji potvrđuje kako je to godina rekordnih prihoda i neto dobiti kompanije.

U izvještajnom su razdoblju ostvareni poslovni prihodi u iznosu 1,3 milijarde kuna na razini Grupe, što je rast od 21,2 posto u odnosu na 2017. godinu. Neto dobit Grupe iznosi rekordnih 89,32 milijuna kuna, a u odnosu na godinu ranije to je povećanje od 27,23 posto. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) bilježi manji rast u odnosu na godinu ranije i iznosi 161,73 milijuna kuna.

„Ostvareni rekordni poslovni prihodi i neto dobit zasigurno nam daju razloga za zadovoljstvo, ali pred nama je zahtjevna godina početka serijske proizvodnje dogovorenih velikih poslova za koje je priprema napravljena upravo u 2018. godini. Godinu je ujedno uvelike obilježila kupnja mađarske kompanije Tisza Automotive koja nam osigurava daljnji razvoj i rast na jednom od najbrže rastućih tržišta autoindustrije.“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Ostvaren je značajno povoljniji neto financijski rezultat u odnosu na godinu ranije, a financijska pozicija, iako nešto izmijenjena zbog akvizicije Tisza Automotivea, i dalje je vrlo stabilna. Rezultati potvrđuju kako se takav trend može očekivati i u budućnosti.

„Ostvarenim dobrim rezultatima, dodatnu stabilnost i sigurnost pružaju 136 milijuna eura vrijedni novi poslovi ugovoreni u promatranom razdoblju. Temeljem dogovorenih poslova i najava naših kupaca, u ovoj godini očekujemo dodatno povećanje prihoda. Čekaju nas i značajna ulaganja u povećanje kapaciteta na lokacijama u Hrvatskoj, a uvodimo i nove pod tehnologije koje će našem postojećem portfelju proizvoda dati dodanu vrijednost.“, izjavio je Marinko Došen.

U integriranom su izvještaju detaljno i temeljito prikazani financijski rezultati, društveni, okolišni i ekonomski utjecaji, upravljanje, utjecaj materijalnih aktivnosti na rezultate kompanije i upravljanje rizicima poslovanja. Kvalitetnim pregledom financijskih i nefinancijskih pokazatelja poslovanja, poboljšavamo svoju transparentnost i doprinosimo povjerenju naših dionika pa je tako izvještaj o održivosti kompanije sastavni dio Integriranog godišnjeg izvještaja.

Ovakvim načinom izvještavanja, AD Plastik Grupa želi omogućiti bolje razumijevanje industrije u kojoj posluje, poslovnih mogućnosti, strategije poslovanja, korporativne kulture i povećanja vrijednosti kompanije.

„Financijski rezultati najvažniji su u poslovanju svake kompanije, ali njezina uspješnost očituje se i kroz kvalitetno i strukturirano upravljanje društvenim i okolišnim temama. U tom segmentu ostvarujemo veliki napredak i tako svim svojim dioničarima osiguravamo dodanu vrijednost.“, poručio je Marinko Došen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik