U Luku Novi Sad biće uloženo 30 miliona evra

Bez autora
Apr 18 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kompanije “DP world”, novog vlasnika Luke Novi Sad, koje je predvodio izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula. Delegacija ove kompanije, koja je jedna od najvećih na svetu u ovoj oblasti, izvestila je potpredsednicu Vlade o planovima koje imaju za luku u Novom Sadu, najavivši pritom da će u narednom periodu uložiti 30 miliona evra. Ona je istakla da će ovo biti najveća investicija u naš vodni saobraćaj, i naglasila da će ova kompanija imati svu potrebnu pomoć kako lokalne samouprave, tako i Vlade, u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ova investicija realizovala.

U Luku Novi Sad biće uloženo 30 miliona evraPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kompanije “DP world”, novog vlasnika Luke Novi Sad, koje je predvodio izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula.

Delegacija ove kompanije, koja je jedna od najvećih na svetu u ovoj oblasti, izvestila je potpredsednicu Vlade o planovima koje imaju za luku u Novom Sadu, najavivši pritom da će u narednom periodu uložiti 30 miliona evra.

Mihajlović je istakla da će ovo biti najveća investicija u naš vodni saobraćaj, i naglasila da će ova kompanija imati svu potrebnu pomoć kako lokalne samouprave, tako i Vlade, u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ova investicija realizovala.

Prema njenim rečima, plan je da Srbija postane multimodalno čvorište Zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10.

Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju, ocenila je Mihajlović i dodala da je naša zemlja zainteresovana za ulaganja u luke Smederevo i Beograd.

Abdula je rekao da je kupovina Luke Novi Sad prva investicija ove kompanije na Balkanu jer su i te kako svesni značaja koji Dunav ima u povezivanju Evrope.

On je istakao da “DP world” radi u 41 zemlji na šest kontinenata, ima više od 35.000 zaposlenih, sa godišnjim prihodom od više od četiri milijarde dolara.

Potpisivanje privatizacionog ugovora o kupovini Luke Novi Sad sa kompanijom „DP world“ planirano je za 6. maj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik