Otvoren poziv za tehničku podršku razvoju dijasporskih investicija

Bez autora
Apr 21 2019

Nakon okončanog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, USAID Projekt “Diaspora Invest” otvorio je novi poziv kojim traži prijave kompanija zainteresovanih za različite oblike tehničke podrške.Riječ je o potpori i asistenciji u unapređenju proizvodnih procesa i usluga, razvoju proizvoda, obuci osoblja, procesu certifikacije i drugim aktivnostima od važnosti za poslovanje. U odnosu na grant program gdje je fokus na sufinansiranju nabavke opreme, kroz aktivnosti tehničke podrške mi se želimo fokusirati na osiguranje različitih oblika stručne pomoći poslovnom razvoju kompanija koje ispunjavaju uslove.

Otvoren poziv za tehničku podršku razvoju dijasporskih investicijaNakon okončanog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, USAID Projekt “Diaspora Invest” otvorio je novi poziv kojim traži prijave kompanija zainteresovanih za različite oblike tehničke podrške.

Riječ je o potpori i asistenciji u unapređenju proizvodnih procesa i usluga, razvoju proizvoda, obuci osoblja, procesu certifikacije i drugim aktivnostima od važnosti za poslovanje.

– U odnosu na grant program gdje je fokus na sufinansiranju nabavke opreme, kroz aktivnosti tehničke podrške mi se želimo fokusirati na osiguranje različitih oblika stručne pomoći poslovnom razvoju kompanija koje ispunjavaju uslove. Također, poziv je otvoren za kompanije do pet godina, čime pokrivamo veći segment investicija nego što je slučaj sa grantovima. Ključni uslov je da udio u vlasničkoj strukturi ili direktnu poslovnu vezu sa njima imaju članovi bosanskohercegovačke dijaspore – poručili su iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Potencijalni korisnici mogu uputiti upit putem e-maila info@diasporainvest.ba ili na telefon 033 550 971.

Nakon prvog kontakta bit će izvršene provjere o ispunjenosti uslova, te će korisnici biti dalje kontaktirani kroz Biznis centar bh. dijaspore.

– Tehnička podrška može uključiti asistenciju u aktivnostima fokusiranim na razvoj proizvoda i usluga, unapređenje procesa upravljanja, osiguranje ekonomičnosti i optimizacije proizvodnih procesa, uvođenje naprednih tehnoloških rješenja i opreme, obuku osoblja, proces certifikacije, istraživanje tržišta, izradu studija izvodljivosti, razvojne strategije, marketing i poslovnih planova. Potrebno je samo obrazložiti šta konkretno kompanija treba, te ispuniti osnovne uslove o starosti kompanije i postojanju dijasporske veze – dodali su iz “Diaspora Investa”.

Poziv je otvoren do 20. maja 2019. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik