Republika Srpska prodala trezorske zapise vrijedne 20 miliona KM

Bez autora
Apr 22 2019

Ministarstvo finansija RS je danas na Banjalučkoj berzi uspješno prodalo 20 miliona KM vrijedne šestomjesečne trezorske zapise Republike Srpske. Ukupan iznos pristiglih ponuda je bio 38,1 milion KM, potvrđeno je iz Ministarstva finansija. Taj bh. entitet je već u januaru ove godine prodao trezorske zapise vrijedne 20 miliona KM. Nakon toga, tri mjeseca zaredom, RS se zaduživala obveznicama da bi osigurala novac za budžetske rashode. Početkom ovog mjeseca emitirala je desetogodišnje entitetske obveznice, u vrijednosti od 31,8 miliona KM. I u martu je RS prodala dugoročne hartije od vrijednosti od 38,1 milion KM, a i u februaru je održana aukcija, također, obveznica u vrijednosti od 36,7 miliona KM.

Republika Srpska prodala trezorske zapise vrijedne 20 miliona KMMinistarstvo finansija RS je danas na Banjalučkoj berzi uspješno prodalo 20 miliona KM vrijedne šestomjesečne trezorske zapise Republike Srpske.

Ukupan iznos pristiglih ponuda je bio 38,1 milion KM, potvrđeno je iz Ministarstva finansija.

Taj bh. entitet je već u januaru ove godine prodao trezorske zapise vrijedne 20 miliona KM.

Nakon toga, tri mjeseca zaredom, RS se zaduživala obveznicama da bi osigurala novac za budžetske rashode.

Početkom ovog mjeseca emitirala je desetogodišnje entitetske obveznice, u vrijednosti od 31,8 miliona KM.

I u martu je RS prodala dugoročne hartije od vrijednosti od 38,1 milion KM, a i u februaru je održana aukcija, također, obveznica u vrijednosti od 36,7 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik