BiH na 91 mjestu na popisu globalne konkurentnosti

Bez autora
Apr 23 2019

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas dvodnevni "Jahorina ekonomski forum" pod nazivom "Ekonomija novog doba - inovacije, digitalizacija i komunikacijske tehnologije kao baza ekonomskog razvoja".Kako je navela u svom govoru, prema Izvješću o globalnoj konkurenosti 4.0 Svjetskog ekonomskog foruma koji obuhvaća 140 zemalja, Bosna i Hercegovina nalazi se na 91 mjestu. Nažalost, od 12 stupova koje prati Izvještaj, upravo u oblasti sposobnosti inoviranja ostvaruje najslabiji rezultat i nalazi se na nezavidnom 114 mjestu.

BiH na 91 mjestu na popisu globalne konkurentnostiPredsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas dvodnevni "Jahorina ekonomski forum" pod nazivom "Ekonomija novog doba - inovacije, digitalizacija i komunikacijske tehnologije kao baza ekonomskog razvoja".

Kako je navela u svom govoru, prema Izvješću o globalnoj konkurenosti 4.0 Svjetskog ekonomskog foruma koji obuhvaća 140 zemalja, Bosna i Hercegovina nalazi se na 91 mjestu, pišu Nezavisne.

"Nažalost, od 12 stupova koje prati Izvještaj, upravo u oblasti sposobnosti inoviranja ostvaruje najslabiji rezultat i nalazi se na nezavidnom 114 mjestu. Posebno zabrinjava podatak da je BiH tek na 131 mjestu prema sposobnosti suradnje više aktera, odnosno sposobnosti gospodarstva i inovatora da ostvare suradnju", naglasila je Cvijanović.

Dodala je da zato treba razmišljati pragmatično i stvarati rješenja koja će nam svima biti od koristi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik