Sa kompanijom Huavei potpisan memorandum za projekat „pametni gradovi“

Bez autora
Apr 29 2019

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je u Pekingu sa kompanijom Huavei Memorandum o razumevanju za projekat „pametni gradovi“. Ovim dokumentom se kompanija Huavei pozicionira kao strateški partner Vlade Srbije za razvoj strategije pametnih gradova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim lokalnim samoupravama. Projekat „pametni gradovi“ podrazumeva uvođenje različitih servisa koji su veoma korisni za građane, poput pametnih sistema za javno osvetljenje, odvoženje smeća, upravljanje saobraćajnom signalizacijom ili upravljanje javnim parking mestima.

Sa kompanijom Huavei potpisan memorandum o razumevanju za projekat „pametni gradovi“Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je danas u Pekingu sa kompanijom Huavei Memorandum o razumevanju za projekat „pametni gradovi“.

Ovim dokumentom se kompanija Huavei pozicionira kao strateški partner Vlade Srbije za razvoj strategije pametnih gradova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim lokalnim samoupravama.

Projekat „pametni gradovi“ podrazumeva uvođenje različitih servisa koji su veoma korisni za građane, poput pametnih sistema za javno osvetljenje, odvoženje smeća, upravljanje saobraćajnom signalizacijom ili upravljanje javnim parking mestima.

Delegacija Srbije, koju na Drugom forumu za međunarodnu saradnju „ Pojas i put“ predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potpisala je danas, prvog dana posete, u Pekingu više bilateralnih sporazuma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik