Huawei preuzeo drugo mesto na tržištu tableta, a evo ko je prvi

Bez autora
May 05 2019

Firma Digitimes Research objavila je istraživanje koje se tiče stanja na tržištu tablet uređaja tokom prvog kvartala godine, prema kome Apple i dalje drži čelnu poziciju na ovom tržištu. Međutim, prema tom istraživanju, došlo je do promene na drugoj poziciji.Samsung je na drugom mestu zamenila kompanija Huawei, zahvaljujući svom MediaPad brandu. Digitimes Research, osim Applea i kompanija Huawei i Samsung, pominje i firme Microsoft i Lenovo. Globalne isporuke tablet uređaja tokom prvog kvartala godine bile su 37,15 miliona primeraka, što je pad od 12,9 posto na kvartalnom nivou, ali rast od 13,8 odsto na godišnjem.

Huawei preuzeo drugo mesto na tržištu tableta, a evo ko je prviFirma Digitimes Research objavila je istraživanje koje se tiče stanja na tržištu tablet uređaja tokom prvog kvartala godine, prema kome Apple i dalje drži čelnu poziciju na ovom tržištu.

Međutim, prema tom istraživanju, došlo je do promene na drugoj poziciji. Samsung je na drugom mestu zamenila kompanija Huawei, zahvaljujući svom MediaPad brandu, preneo je portal SEEbiz.

Digitimes Research, osim Applea i kompanija Huawei i Samsung, pominje i firme Microsoft i Lenovo.

Globalne isporuke tablet uređaja tokom prvog kvartala godine bile su 37,15 miliona primeraka, što je pad od 12,9 posto na kvartalnom nivou, ali rast od 13,8 odsto na godišnjem.

Što se tiče proizvođača čipova, vodeći proizvođac je firma Qualcomm, dok se na drugom mestu nalazi Mediatek.

Tokom drugog kvartala očekuje se pad isporuka od 8,9 odsto na kvartalnom nivou i pad od 8,7 posto na godišnjem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik